Brazilia este țara unde tradițiile și obiceiurile sunt sfinte, acest stat imens impresionează prin cultura sa solidă și prin istoria îndelungată care a dus la crearea unui teritoriu unic. Orașul Salvador este capitala regiunii Bahia, o metropolă cu o scenă muzicală vibrantă, cu sărbători și carnavale ce par că nu se mai sfârșesc, totul completat perfect de o populație veselă și plină de energie.

Salvador, un oraș de o complexitate unică
Salvador, un oraș de o complexitate unică / Foto: www.downloadjpeg.com

Acest oraș unic a fost fondat în anul 1549, fiind capitala Braziliei în perioada în care comerțul cu sclavi era în floare. Moștenirea acestei perioade rămâne populația mare de negri, dar acest fapt a dus la formarea unei alăturări uimitoare de culturi, cum nu mai există alta pe Pământ.

Edificiile multicolore conferă zonei un farmec aparte
Edificiile multicolore conferă zonei un farmec aparte / Foto: www.roughguides.com

Primul lucru care atrage atenția este cu siguranță arhitectura, edificii vechi, multicolore care împrumută parcă din veselia locuitorilor. Fiecare construcție din oraș are ceva special, însă cele mai frumoase se regăsesc în Praca da Se și Torreiro de Jesus, cele două pătrate mari alcătuiesc cea mai veselă parte a metropolei. Aici, locuitorii comercializează fel de fel de obiecte interesante, expun pe tarabele lor chiar și produse alimentare. Seara, zona se transfromă complet în locul unde se petrece până în zori.

În oraș există un elevator, de acolo turiștii au parte de priveliști uimitoare
În oraș există un elevator, de acolo turiștii au parte de priveliști uimitoare / Foto: humanandnatural.com

Salvador este unul dintre cele mai vechi orașe de pe teritoriul Americii, asta înseamnă că istoria metropolei este ilustrată în cele mai interesante muzee din regiune. Muzeul de Artă, Muzeul Afro-Brazilian sau Muzeul de Arheologie și Etnologie sunt doar câteva dintre locurile care arată parcursul interesant al metropolei.

Plaja Porto da Barra
Plaja Porto da Barra / Foto: hdw.eweb4.com

Splendorile tropicale din Bahia crează uimire în rândul turiștilor ce străbat mii de kilometri, doar pentru a se bucura de spiritul brazilian. Superbul litoral îmbracă frumos partea exterioară a orașului, asta înseamnă că Salvador este un oraș complex unde te poți bucura și de briza oceanului. Porto da Barra este cea mai populară plajă din zona de coastă a orașului, o zonă pitorescă, de obicei foarte aglomerată. Apele golfului sunt limpezi și liniștite, iar zona oferă priveliști fantastice. Malul mării este căptușit cu baruri și restaurante, locuri unde poți degusta câte ceva din minunata gastronomie braziliană. În partea stangă a plajei există o mică zonă destinată surferilor, unde te poți aventura și tu dacă ești adeptul sporturilor pe apă.

Carnavalul anual atrage milioane de participanți
Carnavalul anual atrage milioane de participanți

În perioada cuprinsă între 7-14 februarie a fiecărui an, străzile orașului devin arhipline, asta pentru că are loc Salvador’s Giant Carnival, cel mai mare carnaval din lume, conform Cărții Recordurilor. Sărbătoarea a devenit foarte populară chiar și pentru turiștii străini, care vizitează orașul în această perioadă pentru a se bucura de parade, muzică live și dansatori.

Străduțele pietruite, martore ale istoriei
Străduțele pietruite, martore ale istoriei / Foto: paradiseintheworld.com

Salvador este unul dintre cele mai frumoase orașe ale Braziliei, locul unde farmecul brazilian se regăsește oriunde.