Kuala Lumpur este un oraș fantastic, capitala și în același timp cel mai mare oraș din Malaezia. Orașul propriu zis ocupă o suprafață de 273 de kilometri pătrați, Kuala Lumpur fiind o metropolă extrem de aglomerată, cu multe oportunități pentru vizitatori, obiective turistice, restaurante de lux și o viață de noapte înfloritoare. Acest oraș dinamic are multe de oferit fiecărui vizitator în parte.

Turnurile Petronas
Turnurile Petronas / Foto: http://www.zastavki.com

Kuala Lumpur este o metropolă cu o arhitectură nouă, zgârie-norii se regăsesc la tot pasul. Orașul este un spectacol în sine și trebuie să-ți stabilești un itinerariu bine pus la punct pentru a nu rata cele mai interesante puncte din regiune. Dacă ajungi în zonă, trebuie să vezi neapart Turnurile Petronas, supranumite și gemenele din Kuala Lumpur, cele mai înalte clădiri gemene din întreaga lume. Edificiile sunt cu adevărat uimitoare, inaugurarea acestora a avut loc pe 1 august 1999 și au devenit imediat o emblemă a orașului. La etajul 47, turnurile gemene sunt legate printr-o punte de legătură și de acolo privelișetea orașului este magnifică.

Turnul din Kuala Lumpur
Turnul din Kuala Lumpur / Foto: http://forum.xcitefun.net

Față de alte orașe ale lumii, Kuala Lumpur este destul de sărac în obiective turistice și dincolo de Turnurile Petronas, bucuria rămâne la a rătăci la întâmplare pe străzile orașului. Este destul de ușor să te deplasezi dintr-o parte în cealaltă, asta pentru că rețeaua de transporturi este foarte variată. Turnurile Petronas sunt și un punct de reper în oraș, astfel vei ști întotdeauna unde te afli. Nu rata Turnul din Kuala Lumpur, o construcție utilizată în domeniul telecomunicațiilor cu o înălțime de 421 de metri. Turnul din Kuala Lumpur este cel mai înalt punct din oraș, vestea bună este că accesul publicului larg este permis în interior.

Străzile orașului sunt pline de magazine și buticuri
Străzile orașului sunt pline de magazine și buticuri / Foto: http://asiaplacestosee.com

Capitala malaeziană este renumită în întreaga lume pentru străzile infinite alcătuite numai din magazine și centre comerciale. În Kuala Lumpur, cumpărăturile sunt pe placul tuturor, turiștii și locuitorii deopotrivă adoră să străbată magazinele în căutarea celor mai bune oferte. În Kuala Lumpur există peste 66 de mall-uri, ceea ce înseamnă că ai de unde alege diverse obiecte care să fie pe gustul tău. Din când în când te poți odihni la o cafenea cochetă sau la terasele din oraș, asta dacă vizitezi Kuala Lumpur pe o vreme însorită. Cu toții știm că plimbările și sesiunile de cumpărături pot deveni obositoare.

Mâncarea asiatică este un adevărat deliciu!
Mâncarea asiatică este un adevărat deliciu! / Foto: http://wall.alphacoders.com

Nu poți spune că ai vizitat Kuala Lumpur dacă nu ai gustat câte ceva din fascinanta bucătărie asiatică. Mâncarea este destul de ieftină, dar mai ales foarte diversificată pentru a acoperi toate gusturile. Mamal kedai este un fel de mâncare tradițional al Malaeziei, condimentat desigur cu curry din belșug.

Fiecare edificiu din oraș are un farmec aparte
Fiecare edificiu din oraș are un farmec aparte / Foto: http://hdwpapers.com

Așadar, Kuala Lumpur este un oraș splendid, locul care devăluie mai mult din frumoasa cultură malaeziană. Anual, peste 2 milioane de turiști străini vizitează Kuala Lumpur și mulți plănuiesc deja o a doua vizită în oraș.