Cascada Havasu este renumită în întreaga lume pentru priveliștea aproape ireală pe care o oferă, apele zbuciumate au apărut în numeroase reviste și emisiuni de specialitate, imagini cu acestea au fost incluse deseori în calendare ce prezintă cele mai frumoase cascade ale lumii. Apele de un  albastru trepidant ce contrastează cu stâncile roșii se află în zona Marelui Canion al Arizonei și crează un cadru perfect pentru relaxare, mai ales că în zonă se regăsesc mai mulți copaci unde poți medita la umbră.

Apele învolburate crează un cadru de vis
Apele învolburate crează un cadru de vis / Foto: hqwallbase.com

Apele verzi-albastre crează un cadru cu totul și cu totul special, carbonatul de calciu și magneziul sunt substanțele care au dus la nuanțarea lor în acest fel. În fucție de momentul zilei, apele și schimbă culoarea, totul depinde de temperaturi și modul în care razele soarelui învăluie întreaga regiune. Schimbări în ceea ce privește aspectul zonei au loc constant, înaintea anul 2008 debitele apelor erau mult mai mari, însă după acest an lucrurile au luat o altă întorsătură, apele nu mai curg cu aceeași repeziciune ca altădată.

Cascada Havasu nu face decât să întregească peisajul
Cascada Havasu nu face decât să întregească peisajul / Foto: www.pictureswide.com

Cascada Havasu formează mici piscine naturale, care au fost deteriorate sau complet distruse în mod repetat, atunci când inundații puternice au măturat întreaga zonă. Astfel, oamenii au construit un mic baraj artificial, pentru a păstra cât mai mult aspectul inițial. Regiunea este ușor de accesat, apele de culoare smaraldului nu fac decât să creeze un cadru unic și mai ales răcoritor în timpul verilor de foc de la Marele Canion al Arizonei.

Turiștii se aventurează în apele repezi
Turiștii se aventurează în apele repezi / Foto: www.brinvy.biz

Zona este puțin amenajată asta pentru că autoritățile au dorit să păstreze cât mai mult aspectul natural al tuturor formațiunilor, astfel nu există decât copaci care să ofere umbră și câteva mese de picnic. Pe partea opusă a cascadei se regăsesc aceste mese de picnic unde turiștii zăbovesc ore bune pentru a petrece cât mai mult timp în acest cadru de vis. Vizitatorii se pot aventura în apele învolburate, în zilele caniculare, Cascada Havasu este ca o oază în deșert.

Debitele apelor sunt mai scăzute față de anii precedenți
Debitele apelor sunt mai scăzute față de anii precedenți / Foto: paulgill.photoshelter.com

De-a lungul timpului, imagini cu frumoasa cascadă au apărut într-o mulțime de publicații de specialitate, s-au realizat o sumedenie de documentare, apele de smarald au apărut deseori și pe cărți poștale ce promovează turismul la Marele Canion. Promovarea acestor orizonturi unice nu a făcut decât să atragă și mai mulți vizitatori, în timpul sezonului turistic, vara, zona se transformă într-un furnicar de turiști uimiți de această capodoperă a naturii. Mulți dintre ei străbat mii de kilometri doar pentru a se bucura de farmecul regiunii.