Kazan, a treia capitală a Rusiei

Kazan, a treia capitală a Rusiei

Kazan, Rusia
Kazan, Rusia / Foto: http://www.fina.org

Kazan este al optulea cel mai mare oraș al Rusiei, o metropolă superbă situată chiar la confluența dintre Râul Volga și Kazanka. Kazan este renumit în lume pentru edificiile istorice și atmosfera specific rusă, dar și pentru modul în care musulmanii și creștinii trăiesc în pace de secole. Mare parte dintre edificii aparțin deja Patrimoniului Mondial UNESCO, Kazan fiind și locul care a găzduit numeroase competiții sportive desfășurate la nivel internațional.

Kazan, un oraș splendid
Kazan, un oraș splendid / Foto: http://www.cityhdwallpapers.com

Cu o populație de peste 1,3 milioane de oameni, o istorie bogată, o cultură profundă și un statut economic puternic, Kazan a fost supranumit “a treia capitală a Rusiei”, după Moscova și Saint Petersburg. Printre altele, Kazan este locul unde se pune accentul pe standarde de viață ridicate, fiind orașul unde locuitorii trăiesc fără prea multe griji. Acest oraș vibrant, cu peste 1000 de ani de istorie este o destinație de vacanță excelentă, iar numărul turiștilor care ajung în Kazan se află într-o continuă creștere.

Turnul Spasskaya, Kremlin
Turnul Spasskaya, Kremlin / Foto: http://commons.wikimedia.org

Kremlinul din Kazan

A fost o cetate tătară reconstruită în secolul al XVI-lea, o ansamblu de edificii care exprimă caracteristicile și influențele care dominau Rusia la acea perioadă. Maniera de construcție a parapeților și a turnurilor este cu totul și cu totul specială, în interiorul Kremlinului există numeroase lucruri interesante.

Moscheea Kul-Sharif
Moscheea Kul-Sharif / Foto: http://www.zastavki.com

Moscheea Kul-Sharif este poate cea mai interesantă structură, fiind un edificiu destul de nou, finalizat în anul 2005 după 10 ani de construcție. Clădirea a devenit deja un simbol al Kremlinului, un spațiu religios unde vizitatorii trebuie să respecte câteva reguli. Sala de rugăciune de la parter este deschisă credincioșilor care vor să se roage, în timp ce balconul de la etajul al doilea este destinat femeilor musulmane care vin să se închine.

Noaptea, zona este frumos iluminată
Noaptea, zona este frumos iluminată / Foto: http://balpk.com

Moscheea Kul-Sharif urmează liniile unui design modern, care nu se deosebește prea mult de lăcașele de cult turcești. Cupola sub formă de floare de lotus și mai multe ferestre mari conferă sălii de rugăciune un aer luminous și primitor. Un interesant muzeu al islamului se regăsește la subsolul moscheei, locul unde sunt expuse numeroase obiecte interesante din vremurile străvechi.

Strada Bauman
Strada Bauman / Foto: http://commons.wikimedia.org

Strada Bauman

Este de fapt o zonă pietonală splendidă, regiune alcătuită din buticuri, magazine cu suveniruri, chioșcuri, baruri, cafenele și restaurante cochete. De zici poți cumpăra pentru cei dragi diverse amintiri din Kazan sau dulciuri rusești care sunt absolut delicioase. Pe strada Bauman este frumos și să te plimbi pur și simplu, asta dacă nu ai plan să faci câteva cumpărături.

Templul Tuturor Religiilor
Templul Tuturor Religiilor / Foto: http://thefabweb.com

Templul Tuturor Religiilor

Este cu siguranță cel mai colorat edificiu din Kazan, o clădire construită în unicul stil rusesc. Și mai interesant este faptul că Templul Tuturor Religiilor este alcătuit din 16 turnuri dedicate religiilor lumii.

Kazan este un oraș splendid, locul de unde vei afla mult mai multe aspecte legate de cultura rusă. Anual, peste 1 milion de turiști vizitează Orașul Kazan.