Napoli, metropola care a reinventat bucătăria lumii

Napoli, metropola care a reinventat bucătăria lumii

Napoli, Italia
Napoli, Italia / Foto: http://www.mrwallpaper.com

Napoli este al treilea cel mai mare oraș al Italiei, o metropolă superbă ce ocupă un teritoriu uriaș. Napoli este un oraș imens, împărțit în mai multe cartiere și sectoare, fiecare la rândul lor având numeroase obiective turistice interesante. Dacă te hotărăști să vizitezi Napoli, trebuie să ai un itinerariu foarte bine pus la punct, pentru a fi sigur că nu ratezi cele mai importante puncte din oraș. Napoli a fost fondat de către greci și ușor, ușor regiunea a cunoscut o evoluție foarte bună. Astăzi, numeroase edificii din oraș fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind adevărate valori artistice, culturale și istorice. În Napoli se regăsesc în total  448 de lăcașe de cult, cel mai mare număr de biserici, din lume, într-un singur oraș.

Pescuitul încă se mai practică în oraș
Pescuitul încă se mai practică în oraș / Foto: http://pixdaus.com

Desigur, Napoli are și o reputație proastă din cauza mafiei, a gunoiului și a faptului că unele cartiere mărginașe sunt foarte sărace. Multe familii de la periferie trăiesc în condiții mizere, în timp ce bogații orașului duc o viață lipsită de grija zilei de mâine. Pentru a te feri de toate aceste aspecte nefavorabile este de ajuns să fii precaut și să privești spre părțile frumoase ale orașului. Napoli este un oraș vibrant, locul unde poți desfășura o multitudine de activități interesante, un spațiu multicultural cu un aflux mare de turiști din întreaga lume. Napoli este o imagine simbolică a Italiei, numeroase imagini din oraș sunt folosite în promovarea turismului.

Orașul nu este atât de aglomerat, dar în sezonul turistic străzile sunt pline
Orașul nu este atât de aglomerat, dar în sezonul turistic străzile sunt pline / Foto: http://www.wallsdata.biz

În Napoli, realitatea este înscrisă pe străzi, pe clădiri, pe pereți, în orașul italian tinerii, și nu numai, care au ceva de spus obișnuiesc să-și scrie gândurile în locurile publice. Clădirile istorice contrastează oarecum cu graffitti excesiv, dar poate chiar aceasta este particularitatea orașului italian.

Golful din Napoli
Golful din Napoli / Foto: http://pixdaus.com

Portul din Napoli, un spectacol de lumină și culoare

Napoli este în primul rând un oraș-port, locul unde numeroase ambarcațiuni din întreaga lume se opresc peste noapte. Portul este de fapt un punct de legătură cu multe alte regiuni din lume, locul care facilitează comerțul, transportul de mărfuri sau de persoane. Golful din Napoli este poate cel mai frumos loc din oraș, o regiune plină de culoare, de viață și energie. O plimbare în port este o experiență de vis și nu poți spune că ai vizitat frumoasa metropolă italiană dacă nu ai văzut portul și în timpul nopții.

Castel dell'Ovo
Castel dell’Ovo / Foto: http://www.1zoom.net

Castel dell’Ovo- o construcție inedită la malul mării

Este cea mai veche fortificație care încă mai există din Napoli și în același timp locul care oferă priveliști uimitoare spre oraș. De-a lungul timpului, Castel dell’Ovo a trecut prin numeroase evenimente nefericite care ar fi putut să-l pună la pământ, dar printr-o minune, chiar și astăzi ne putem bucura de prezența sa. Castelul este conectat de Napoli printr-un drum pietruit, un loc popular pentru fotografiile de nuntă ale tinerilor proaspăt căsătoriți. În împrejurimile castelului există numeroase restaurant și cafenele, locuri unde poți servi un espresso Italian de cea mai bună calitate.

Castel Nuovo, o construcție grandioasă
Castel Nuovo, o construcție grandioasă / Foto: http://www.panoramio.com

Castel Nuovo, o adevărată opera arhitecturală

Castel Nuovo este cunoscut și sub numele de Maschio Angioino, fiind un castel medieval, simbolul absolut al arhitecturii orașului. Lucrările de construcție au început în anul 1279, dar castelul a fost extins și renovat de mai multe ori până când s-a ajuns la structura imensă de la momentul actual. Astăzi, Castel Nuovo este de fapt principalul muzeu din oraș, locul care adăpostește colecții impresionante de obiecte interesante. Cea mai vastă colecție este o galerie de imagini cu accent pe pictura italiană din secolul al XIX-lea. Accesul pe acoperișul castelului este permis și de acolo veți obține cea mai frumoasă priveliște a orașului.

Piazza del Plebiscito, un loc ce apare frecvent pe cărțile poștale
Piazza del Plebiscito, un loc ce apare frecvent pe cărțile poștale / Foto: http://travelreportmx.com

Piazza del Plebiscito

Este piața principală din Napoli, locul unde poți face multe lucruri în vacanța ta în Napoli. În Piazza del Plebiscito se află Palatul Regal, Teatrul San Carlo și Galleria Umberto. Regiunea este o zonă pietonală excelentă, locul unde te poți plimba minute în șit, unde poți servi o înghețată italiană delicioasă, dar mai ales spațiul unde poți vizita obiective turistice interesante.

Numeroase obiecte interesante sunt afișate în muzeele din Napoli
Numeroase obiecte interesante sunt afișate în muzeele din Napoli / Foto: http://www.flickr.com

Napoli, oraș al muzeelor

Fiecare metropolă din lume are în spate o istorie bogată, iar Napoli nu face excepție. În oraș se regăsesc numeroase muzee interesante, locuri menite să păstreze vii amintirile din vremurile străvechi. Astfel, în muzeele din Napoli sunt expuse tot felul de obiecte vechi, de la unelte rudimentare, la colecții de monezi sau de bijuterii. Desigur, obiectele prețioase sunt preferatele femeilor, iar în Napoli există un loc dedicat acestor accesorii delicate. Mare parte dintre ele sunt bijuterii tipic napoletane, de o valoare inestimabilă. Și Muzeul de Artă Contemporană ar fi o variantă bună, pe care o puteți bifa în itinerariul vostru.

Napoli, orașul de unde provin cele mai interesante rețete de pizza
Napoli, orașul de unde provin cele mai interesante rețete de pizza / Foto: http://www.urbanspoon.com

Napoli, locul de unde provine pizza

Degeaba ai ajuns în vacanță în Napoli dacă nu ai optat pentru o pizza adevărată. Desigur, poți mânca o pizza oriunde în lume, la Roma, sau în Florența, dar nici una nu se compară cu originala rețetă din Napoli. Prima rețetă ar fi fost Pizza Margherita, ingredientele originale fiind doar roșii proaspete, busuioc, mozzarela și ulei de măsline. Dacă această varianță nu se află printre preferințele tale, atunci poți opta pentru un alt sortiment.

Așadar, dincolo de renumele negativ, Napoli este un oraș fermecător, locul unde poți petrece o vacanță de vis, fără să simți vreun moment că te-ai plictisit. Anual, peste 4 milioane de turiști din întreaga lume vizitează Napoli.