Madeira, cea mai frumoasă insulă din Europa

Madeira, cea mai frumoasă insulă din Europa

Insula Madeira, Portugalia
Insula Madeira, Portugalia / Foto: www.pentruturisti.ro

Madeira este un arhipelag portughez situat în Atlanticul de Nord, la mai puțin de 400 kilometri nord de Tenerife. Din arhipelag face parte și Insula Madeira, desemnată pentru al doilea an consecutiv cea mai frumoasă insulă din Europa chiar de ătre World Travel Awards. Marinarii portughezi au fost cei care au descoperit această capodoperă a naturii, se pare că anul 1420 a fost momentul în care aceștia au făcut minunata descoperire. De atunci și până astăzi zona a evoluat foarte mult, astăzi, Insula Madeira este o destinație de vacanță vizitată pe tot parcursul anului, plajele sale sunt străbătute an de an de circa un milion de turiști.

Insula Madeira, vedere aeriană
Insula Madeira, vedere aeriană / Foto: http://en.wikipedia.org

Există numeroase motive pentru care turiștii vin în Insula Madeira. Principalul motiv îl constituie, așa cum era de așteptat, plajele fine și bine amenajate, completate perfect de valurile înspumate ale Atlanticului. Aceste două elemente-cheie, fac din Insula Madeira destinația de vacanță ideală atât pentru cei care își doresc o vacanță relaxantă, cât și pentru iubitorii de aventură. Poți lenevi ore întregi pe nisipul fin sau te poți aventura în valurile oceanului pentru sesiuni îndelungate de înot, scuba diving, snorkeling sau plimbări relaxante cu yachtul.

Insula Madeira, noaptea
Insula Madeira, noaptea / Foto: www.golfworldresorts.com

Peisajele fac din Insula Madeira o destinație de vis, flora și fauna sunt cu totul și cu totul speciale. Fel de fel de plante exotice crează un cadru de poveste, palmieri, plante cu flori care nu fac decât să confere un farmec aparte întregii zone. Sărbătorile de iarnă sunt celebrate cu fast în Madeira, spectacolul de artificii de Anul Nou a scris istorie în Cartea Recordurilor. Anul 2006 este momentul în care spectacolul de artificii din Madeira a fost declarat cel mai mare din lume și chiar și astăzi luminile multicolore înfrumusețează zona de Anul Nou.

Portul Funchal
Portul Funchal / Foto: www.wallpaper-studio.com

Tot în Madeira se regăsește și Portul Funchal, cel mai important din Portugalia, locul unde staționează și de unde pleacă cele mai importante nave de croazieră din lume. Portul Funchal este un popas important și pentru navele comerciale din Europa, Caraibe și Africa de Nord. Este o plăcere să faci o plimbare în port pentru a vedea tot felul de ambarcațiuni interesante, dar și pentru a admira florile multicolore care înfrumusețează întreaga zonă. În regiune, există și o mulțime de restaurante, terase și cafenele, locuri unde te poți delecta cu preparate cu specific portughez sau internaționale.

Spectacol de lumină și culoare în Madeira
Spectacol de lumină și culoare în Madeira / Foto: acropolissgps-madeira.blogspot.com

Economia teritoriului se bazează în special pe turism, o ramură importantă care aduce anual venituri uriașe. Insula Madeira este amenajată după ultimele standarde, iar turiștii care iubesc confortul aleg această această destinație de vacanță și din aceste considerente. Madeira este cu siguranță una dintre cele mai frumoase insule de pe Pământ.