Insulele Similan, adevărate comori în sudul Thailandei

Insulele Similan, adevărate comori în sudul Thailandei

Insulele Similan, Thailanda
Insulele Similan, Thailanda / Foto: http://www.panoramio.com

Lumea înconjurătoare este alcătuită din numeroase locuri interesante, regiuni de vis unde oricine poate petrece o vacanță de neuitat. Din păcate, o parte dintre aceste destinații uimitoare rămân oarecum în umbră. Din această categorie fac parte și Similan, un grup de insule din Marea Andaman, în zona de sud a Thailandei. Arhipelagul este alcătuit dintr-un complex de nouă insule, fiecare dintre ele cu o frumusețe aparte. Recent, parcul insular a fost extins, prin adăugarea a două insule mai îndepărtate. În limbajul Yawi, Similan înseamnă “nouă”, un nume sugestiv pentru ansamblul care până de curând număra nouă insule.

Insulele Similan alcătuiesc o zonă destul de liniștită
Insulele Similan alcătuiesc o zonă destul de liniștită / Foto: http://wall.alphacoders.com

Insulele Similan alcătuiesc unul dintre cele mai cunoscute locuri de scufundări din Thailanda și au fost incluse în topul celor zece destinații de vis din lume, de către National Geographic. Specialiștii spun că Insulele Similan s-au format acum 65 de milioane de ani, prin procedee naturale complexe, din magma fierbinte netezită de gheață și de eroziunea mării. Recifele de corali s-au format cu 5000 de ani în urmă, fiind, prin urmare cele mai vechi din Thailanda.

Similan, insulele de granit
Similan, insulele de granit / Foto: http://madjuliette.blogspot.ro

Cele nouă insule de granit sunt imagini perfecte din paradis, acoprite de jungle tropical și plaje cu nisip de un alb imaculat. Dacă ai vedea doar o care poștală din Insulele Similan, ai fi de părere că acest loc nu există cu adevărat, dar odată ajuns în regiune te vei convinge că aceste frumuseți naturale chiar sunt pe Pământ.

Lumea din adâncuri este uimitoare!
Lumea din adâncuri este uimitoare! / Foto: http://smashmaterials.com

Desigur, valurile mării și plajele sunt motivul principal pentru care turiști din întreaga lume aleg Insulele Similan ca și destinație de vacanță. Pe plajele cu nisip alb poți sta ore întregi, iar apele răcoroase sunt un moment de revigorare. Așa cum am menționat deja, Insulele Similan sunt locul unde iubitorii de scufundări au un loc aparte, lumea subacvatică fiind de o complexitate cum rar întâlnești. Există o diversitate mare de specii de pești multicolori, iar vizibilitatea din adâncuri este una dintre cele mai bune care se regăsesc în Thailanda. Dacă ești norocos, s-ar putea să te întâlnești cu un rechin sau chiar cu o balenă.

Pădurile din jur abia așteaptă să fie explorate
Pădurile din jur abia așteaptă să fie explorate / Foto: http://www.gdefon.com

Dacă vrei să explorezi împrejurimile, atunci poți sta la marginea pădurilor tropicale, unde vei fi uimit de varietatea animalelor care o populează. Specii de păsări exotice încântă zona cu glasul și penajul lor, iar plantele nemaivăzute sunt un spectacol în sine. Dacă ai ajuns pe teritorul thailandez trebuie să guști câte ceva din această bucătărie extraordinară. Restaurantele din zonă sunt în general cu specific thailandez, dar, la cererea ta, este posibil să se prepare și feluri de mâncare ce nu fac parte din bucătăria lor.

Ar fi minunat să plutești pe o amabarcațiune în acest cadru de vis
Ar fi minunat să plutești pe o amabarcațiune în acest cadru de vis / Foto: http://wallpoper.com

Așadar, Insulele Similan alcătuiesc o destinație turistică de vis, locul unde poți petrece o vacanță cu adevărat exotica. Zona nu este încă atât de cunoscută, aproximativ 100 000 de turiști au vizitat anul trecut Insulele Similan.