Sevilia este al patrulea cel mai mare oraș din Spania, o destinație turistică de top care are multe de oferit vizitatorilor săi. Sevilia este capitala Andaluziei, metropola fiind situată pe malul Râului Guadalquivir, elementul care a adus orașului spaniol renumele de astăzi. Râul Guadalquivir a avut un impact major în istorie, Sevilia fiind la începuturile sale un port maritim ce facilita transportul produselor agricole spre vest. Comerțul intens a existat încă de pe vremea romanilor, a continuat sub conducere musulmană și a explodat atunci când Sevilia a monopolizat comerțul dintre cele două Americi.

Râul Guadalquivir oferă orașului un alt statut
Râul Guadalquivir oferă orașului un alt statut / Foto: http://www.dphotographer.co.uk

Sevilia a trecut și printr-o perioadă de declin, dar orașul se reinventează și începând cu secolul al XIX câștigă o bună reputație pentru arhitectura sa deosebită. Ușor, ușor europenii descoperă cultura unică din oraș, fapt care duce industria turismului pe culmile succesului. Anul 1992 este momentul în care Sevilia trece prin modernizări totale, se construiesc linii de cale ferată, stații de tren, totul pentru a facilita accesul vizitatorilor de pretutindeni.

Apusul soarelui este un adevărat spectacol
Apusul soarelui este un adevărat spectacol / Foto: http://www.wallsave.com

Astăzi, Sevilia este un oraș de vis, facilitățile turistice sunt de top, metropola este plină de viață, numeroase festivaluri au loc în fiecare lună din an, iar viața de noapte este înfloritoare. Sevilia este o destinație turistică potrivită pentru turiștii de toate vârstele, fiind locul de unde fiecare turist în parte va pleca cu amintiri de neuitat.

Catedrala din Sevilia, o construcție impunătoare
Catedrala din Sevilia, o construcție impunătoare / Foto: http://www.fanpop.com

Simboluri ale orașului

Clădirile din Sevilia sunt unice, mare parte dintre ele poartă amprenta trecutului, de pe vremea când orașul spaniol era un lider mondial la capitolul comerț. Poate cea mai cunoscută clădire din oraș este Catedrala din Sevilia, un edificiu impunător ridicată pe locul unei foste moschei. Înălțimea totală se ridică la mai bine de 37 de metri, iar suprafața pe care o ocupă este de 11520 de metri pătrați. Edificiul urmează liniile stilului gotic, iar vizitatorii rămân uimiți de frumusețea clădirii. La Giralda este un turn mare, devenit astăzi clopotnița magnificei catedrale. Dacă urci cele 34 de trepte ale turnului, te vei bucura de o priveliște minunată.

Real Alcatraz, un loc de vis!
Real Alcatraz, un loc de vis! / Foto: http://en.wikipedia.org

Deloc de neglijat este Real Alcatraz, un frumos palat construit în stilul maurilor, construit cu măiestrie în secolul al XIV-lea. Cu camerele sale nenumărate, arhitectura extravagantă, grădinile generoase, iazurile limpezi, Real Alcatraz este un loc de-a dreptul fascinant. Locul ascunde și numeroase secrete ce așteaptă să fie descoperite. Asigurați-vă că veți vedea sala unde a fost planificată călătoria lui Cristofor Columb în America și că veți admira haina lui de arme și numeroase alte obiecte regale.

Plaza de Espana
Plaza de Espana / Foto: http://kcsidiomas.com

Nu ai vizitat Sevilia dacă nu ai văzut și Plaza de Espana, un loc ideal pentru promenade îndelungate, în soarele dimineții. Plaza de Espana este locul unde s-au filmat numeroase cadre din deja celebrul Star Wars. Regiunea este frumoasă atunci când numeroase grupuri de oameni se plimbră dintr-o parte în alta și oarecum stranie atunci când este pustie. De preferat ar fi să o vezi în ambele ipostaze, pentru a-ți face o părere.

Flamenco, unul dintre cele mai interesante stiluri de dans
Flamenco, unul dintre cele mai interesante stiluri de dans / Foto: http://www.touristguideblog.com

Trecutul orașului

Este expus cu mândrie în muzeele din Sevilia, spații tematice ce uimesc prin exponatele lor. Cel mai interesat este fără doar și poate Muzeul Dansului Flamenco, o experiență inedită potrivită mai ales pentru iubitorii mișcărilor latino și pentru muzica acestui stil. Melodiile ambientale, ecranele tactile și clipurile video sunt o adevărată încântare pentru vizitatori, precum și spectacolele ce au loc în fiecare sâmbătă seara. Dansul flamenco este un stil tradițional spaniol, adorat de întreaga lume. Expozițiile de artă și fotografie înfățișează cel mai bine energia și veselia pe care o exprimă acest stil.

Muzeul de Artă, locul unde sunt expuse numeroase lucrări deosebite
Muzeul de Artă, locul unde sunt expuse numeroase lucrări deosebite / Foto: http://blog.adrianohotel.com

Muzeul de Arte este locul care expune lucrări ale celor mai importanți pictori din Spania și nu numai, spațiul unde fiecare perete în parte spune o poveste. Exponatele se schimbă în mod regulat pentru ca iubitorii de artă să admire constant alte și alte lucrări. Nici Muzeul de Arheologie nu se lasă mai prejos, fiind una dintre cele mai importante colecții de artefacte ce aparțin Epocii Romane, în Spania.

Parcul Maria Luisa, un spectacol arhitectural
Parcul Maria Luisa, un spectacol arhitectural / Foto: http://www.deviantart.com

Activități antrenante

Sevilia este locul unde poți să te plimbi la nesfârșitul, orașul unde te poți distra până dimineața, sau unde poți cheltui sume importante într-o sesiune de shopping. Orașul spaniol întrunește toate calitățile unei destinații turistice de top, fiind locul unde nimeni nu se plictisește. Promenadele au loc de obicei în locuri speciale, iar Sevilia nu face excepție când vine vorba de acest aspect. Locuitorii iubesc plimbările și activitățile în aer liber, iar Parcul Maria Luisa este un loc care întrunește toate calitățile. Maria Luisa nu este un parc obișnuit fiind un întreg ansamblu de alei, fântâni arteziene, iazuri și bănci.

Plimbările cu trăsura sunt foarte populare în Sevilia!
Plimbările cu trăsura sunt foarte populare în Sevilia! / Foto: http://nomadicsonglines.com

Sevilla oferă o mare varietate de magazine, locuri de unde poți achiziționa fel de fel de obiecte, de la îmbrăcăminte, la decorațiuni și suveniruri pe care să le dăruiești celor dragi ție. Străzile întortocheate și aleile din jurul catedralei sunt adevărate comori, fiind locurile unde se comercializeaza splendidele rochii în care se dansează flamenco. De ce nu, poți achiziționa un astfel de articol, o amintire din Sevilla.

Sevilia, un oraș special
Sevilia, un oraș special / Foto: http://pixdaus.com

Așadar, Sevilla este unul dintre cele mai frumoase orașe spaniole, locul de unde te vei reîntoarce mai energic, plin de viață și mult mai bogat din punct de vedere spiritual. Anual, peste 3 milioane de turiști din întreaga lume vizitează Sevilia și rămân uimiți de frumuseța orașului spaniol.