Kitzbuhel, petrece o vacanţă legendară în inima Austriei!

Kitzbuhel, petrece o vacanţă legendară în inima Austriei!

Kitzbuhel, Austria
Kitzbuhel, Austria / Foto: travel-world07.blogspot.com

În Provincia Tirol, în Austria se regăsește o stațiune de poveste, un mic orășel cu numele de Kitzbuhel devenit deja una dintre cele mai cunoscute stațiuni de ski din întreaga lume. Regiunea crează un cadru uimitor, dominat de peisaje splendide și de aerul tare de munte care îţi taie răsuflarea. Orășelul din povești poate fi vizitat în orice perioadă a anului, însă zona este o feerie de culoare în timpul iernii, atunci când turiști din întreaga lume vizitează stațiunea peste a se bucura de farmecul autentic al regiunii.

Kitzbuhel, peisaj de vara
Kitzbuhel, peisaj de vara / Foto: www.feratel.com

Orașul Kitzbuhel este situat pe valea râului omonim, fiind locul unde edificiile seculare se îmbină perfect cu cele mai noi modernizări din zonă, regiunea unde orice turist din lumea întreagă poate petrece o vacanță de vis. Stațiunea este destinația perfectă indiferent dacă optezi pentru un concediu relaxant sau pentru unul plin de aventură. Indiferent de opțiune, există o sumedenie de activități pe care vizitatorii le pot practica.

În Kitzbuhel există peste 10 000 de locuri de cazare
În Kitzbuhel există peste 10 000 de locuri de cazare / Foto: wikimedia.org

Dacă preferi aventurile pe zăpadă, atunci trebuie să profiți de cei peste 160 de kilometri de pârtii de ski, acestea sunt foarte bine marcate în funcție de gradul de dificultate. Există pârtii atât pentru începători, cât și pentru cei mai experimentați, dar și profesori gata pregătiți să te inițieze în tainele acestui minunat sport de iarnă. Zona a fost recent modernizată, există inclusiv cu instalații de zăpadă artificială și pârtii nocturne. Adevărata provocare începe pe Vârful Kitzbuhel Horn, acolo unde iubitorii snowboardingului îli pun limitele la grea încercare.

Plimbările cu telecabina oferă imagini uimitoare!
Plimbările cu telecabina oferă imagini uimitoare! / Foto: www.austriavacaciones.com

Dacă dimpotrivă ai venit în regiune pentru a petrece o vacanță relaxantă, trebuie să știi că există o mulțime de posibilități de  organizare a timpului. Spre exemplu, poți admira deosebitele peisaje într-o plimbare relaxantă în împrejurimi sau poți opta pentru un tur complet cu telecabina sau telescaunul. Doar așa vei avea parte de o priveliște de ansamblu a întregii stațiuni, iar imaginile sunt uimitoare!

Peisajele de iarnă crează o atmosferă specială
Peisajele de iarnă crează o atmosferă specială / Foto: www.zastavki.com

Plimbările cu sania trasă de cai sau chiar de câini au devenit deja o tradiție în zonă, o activitate îndrăgită de către turiștii din întreaga lume. Există mai multe centre de închirieri, iar experiența va fi cu siguranță unică. Serile în munții austrieci nu se pot încheia decât într-o manieră relaxantă, cele 10 000 de locuri de cazare din zonă includ facilități cum sunt centre de fitness și SPA, restaurante, cafenele, însă există și terenuri de tenis sau golf, cinematografe, cazinouri, dar și un patioar natural format chiar pe Lacul Schwarzee.

Plimbările pe străduțele orașului oferă o nouă perspectivă asupra regiunii
Plimbările pe străduțele orașului oferă o nouă perspectivă asupra regiunii / Foto: www.everythingkmc.com

Kitzbuhel impresionează și prin clădirile vechi, o plimbare pe străduțele înguste este de neratat. Există o mulțime de buticuri cochete, cafenele și restaurante, peste tot se simte atmosfera tipică acestei stațiuni de primă clasă.