Călătoriile neplanificate sunt deseori cele mai frumoase şi mai pline de farmec, de multe ori ne dorim să urcăm în primul mijloc de transport şi să plecăm spre destinaţii nebănuite. Am vazut deja topul celor mai scumpe capitale ale Europei, în cele ce urmează vom clasifica 5 dintre cele mai ieftine capitale europene, potrivite chiar şi pentru o escapadă de weekend.

Riga
Riga / Foto: www.hdwallpapersinn.com
5 Riga

Riga, capitala Letoniei nu ocupă locuri fruntaşe pe harta turistică a lumii, poate şi pentru că obiectivele turistice cu care se mândreşte oraşul nu au fost promovate îndeajuns. Oricum ar fi, Riga este o destinaţie de vacanţă plăcută, potrivită chiar şi pentru un city break. Riga este o îmbinare armonioasă între vechi şi nou, locul unde edificiile moderne se împletesc frumos cu cele vechi, iar o zi în Riga costă doar 21 de euro, asta dacă rezişti cât de cât tentaţiilor.

Catedrala Sfânta Sophia, Kiev
Catedrala Sfânta Sophia, Kiev / Foto: 1ms.net
4 Kiev

Ne îndreptăm atenţia spre o capitală mult apropiată de ţara noastră, Kiev, supranumit şi “Roma Nordului”. Capitala Ucrainei este un oraş arhicunoscut, dominat de tradiţii ortodoxe transmise de la generaţie la generaţie, edificii vechi de o valoare incontestabilă, iar locuitorii prietenoşi nu fac decât să compleze perfect acest cadru. Oricine se poate bucura de capitala ucraineană, tinerii adoră viaţa de noapte agitată, în timp ce  familiile cu copii sau vârstnicii se bucură de cultură, istorie şi de ce nu de parcurile de distracţii. O zi în Kiev nu ar trebui să coste mai mult de 20 de euro.

Sarajevo
Sarajevo / Foto: www.descoperalocuri.ro
3 Sarajevo

Sarajevo este capitala Bosniei-Herzegovina, oraş ce se remarcă prin centrul vechi de o frumuseţe rară, muzeele şi galeriile de artă ce te fac să mai zăboveşti puţin pentru a admira toate aceste structuri de o valoare unică. Vestea bună este că o vacanţă în Sarajevo nu ar trebui să coste foarte mult, o zi în deosebita metropolă depăşeşte cu puţin 19 euro.

Catedrala Sfântul Alexander Nevsky , Sofia
Catedrala Sfântul Alexander Nevsky , Sofia / Foto: 1ms.net
2 Sofia

Bulgaria, vecina noastră de la sud este un lider în ceea ce priveşte pachetele de vacanţă all-inclusive, oferte pentru toată familia la costuri reduse. Capitala Bulgariei, Sofia, păstrează acelaşi trend şi oferă vizitatorilor săi o vacanţă deosebită la costuri mai mult decât avantajoase. Catedralele şi bisericile oraşului impresionează prin arhitectura lor deosebită, iar muzeele sunt un mod de a cunoaşte mai multe aspecte legate de istoria şi cultura acestei metropole unice. Vestea bună este că o zi în Sofia costă sub 19 euro.

Casa Poporului, Bucureşti
Casa Poporului, Bucureşti / Foto: www.mediatur.ro
1 Bucureşti

Surprinzător sau nu, Bucureştiul este cea mai ieftină capitală europeană, locul unde costurile cu cazarea, mâncarea sau intrările la diverse obiective turistice din oraş nu depăşesc 18 euro/zi. Micul Paris se poate mândri cu o sumedenie de obiective turistice interesante, dintre care cele mai impresionante, mai ales pentru străini, sunt Casa Poporului, Arcul de Triumf, Ateneul Român și multe altele. Cheltuielile zilnice ale unui turist obișnuit nu ar trebui să coste mai mult de 18 euro, fapt care îi surprinde foarte mult pe străini.

Unde ai petrecut cea mai ieftină vacanță?