Descoperă orașul Liverpool

Descoperă orașul Liverpool

Liverpool este un oraș englezesc care te va fascina
Liverpool este un oraș englezesc care te va fascina

Liverpool este un oraș englezesc celebru pentru formația Beatles sau mult iubita echipă de fotbal Liverpool. Orașul Liverpool este înscris în patrimoniul mondial UNESCO și este plin de locuri minunate care așteaptă să fie descoperite.

Liverpool – Un oraș divers

Liverpool este un oraș cu multe monumente interesante precum catedrale măiestre, Muzeul The Beatles Story, Galeriile Tate, Tunelurile Williamson și multe altele. De asemenea, Liverpool este un important port maritim și industrial – al doilea după Londra, și a jucat un rol important în timpul Revoluției Industriale. O mare parte din oraș face parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Portul maritim din Liverpool
Portul maritim din Liverpool

Vei găsi în Liverpool multe clădiri superbe construite în stil georgian sau victorian, cel mai vechi cartier chinezesc din Europa și multe alte atracții renumite la nivel mondial. O atracție turistică o reprezintă Docurile Albert cu restaurantele sale elegante, cu magazine și muzeele Merseyside Maritime Museum și Tate Liverpool. International Beatles Week animă orașul an de an și unește fani ai acestei formații din întreaga lume.

Arcul chinezesc din cartierul chinezesc din Liverpool
Arcul chinezesc din cartierul chinezesc din Liverpool

Descoperă orașul Liverpool

Vizita ta în Liverpool ar fi incompletă dacă nu ai vizita clădirile impozante care găzduiesc diverse muzee precum World Museum Liverpool, The Beatles Story – singurul muzeu din lume dedicat formației Beatles, Muzeul Maritim Merseyside, Galeriile Tate, Galeriile de Artă Walker sau Galeriile de artă și Muzeul Victoria. Toate acestea îți vor prezenta orașul sub o altă lumină, cea a valorilor culturale extrem de bine conservate de-a lungul anilor.

Muzeul dedicat formației Beatles
Muzeul dedicat formației Beatles

Un obiectiv turistic deosebit de atractiv este complexul de docuri numit Docurile Albert – prima structură din Marea Britanie realizată din fier, cărămidă și piatră. Docurile Albert au fost primele depozite ignifuge din lume, iar vizitarea lor este deosebit de interesantă. O altă construcție la fel de interesantă este clădirea Bluecoat – cel mai vechi centru de artă din Marea Britanie.

Docurile Albert construite din fier, cărămidă și piatră
Docurile Albert construite din fier, cărămidă și piatră

Mai departe, vei descoperi eleganța Primăriei din Liverpool construită din piatră în anul 1754. Vei fi atras de design-ul clădirii, întrucât Primăria prezintă două fațade principale cu coloane corintiene. În interior, la parter se află Sala Consiliului și o Sală a Comemorării care este deiscată ostașilor uciși în Primul Război mondial, iar la etaj există câteva încăperi grațioase, folosite pentru diverse evenimente.

Primăria orașului Liverpool
Primăria orașului Liverpool

Un simbol al orașului Liverpool este Clădirea Royal Liver care domină orizontul încă din anul 1911. Unicitatea clădirii este dată de cele două turnuri cu ceas în vârful cărora există câte o pasăre denumite Liver Birds. Se spune că orașul va dăinui atât timp cât păsările un îți vor lua zborul de acolo.

Clădirea Royal Liver  cu cele două Liver Birds - Simbolul orașului Liverpool
Clădirea Royal Liver cu cele două Liver Birds – Simbolul orașului Liverpool

Croxteth Hall și Croxteth Park sunt două dintre cele mai frumoase și mai importante locuri din patrimoniul Liverpool, lucru de care te vei convinge la fața locului. Vei fi fascinat și de Tunelurile Williamson din zona Edge Hill, care te vor umple de mistere și de uimire.

Croxteth Hall și Croxteth Park  - cele mai importante locuri din patrimoniu Liverpool
Croxteth Hall și Croxteth Park – cele mai importante locuri din patrimoniu Liverpool

St. George’s Hall sau Auditoriul St. George este o clădire construită în stil greco-roman care găzduiește mai multe săli de concert, curți juridice precum și una dintre cele mai bune orgi de biserică din Europa. Îți va reaminti probabil de orga din Biserica Neagră, Brașov. În partea de Vest a clădirii vei descoperi Grădinile St. George’s cu ornamente florale deosebite și memoriale ale unro personalități importante di Liverpool.

Auditoriul St. George din Liverpool
Auditoriul St. George din Liverpool

Mai aproape de spiritualitate

În Liverpool vei avea parte și de o reîncărcare a spiritului întrucât aici vei găsi numeroase lăcașuri religioase precum Catedrala Mitropolitană Liverpool, Catedrala Liverpool – o clădire cu o arhitectură deosebită și Biserica Sf. Nicolae și Fecioara Maria în vârful căreia se află cea de-a treia Liver Bird.

În interiorul Catedralei Liverpool
În interiorul Catedralei Liverpool

Fără îndoială Liverpool se încadrează în categoria celor mai boeme destinații alături de Paris, Viena sau Roma, de care vei fi de-a dreptul fascinat!