Cordoba este un oraș din sudul Spaniei, din regiunea Andaluzia, fiind o metropolă cu dimensiuni medii, dar mari conotații istorice, artistice și culturale. Acest oraș antic este parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, fiind un punct de referință în întreaga Europă. Foarte puține locuri din lume se pot lăuda că au fost capitala unei provincii romane, a unui stat arab și un Califat. Ei bine, de-a lungul anilor, Cordoba a avut aceste meniri, orașul fiind astăzi de o bogăție spirituală inestimabilă.

Plaza de la Corredera, un loc ideal pentru relaxare și plimbări
Plaza de la Corredera, un loc ideal pentru relaxare și plimbări / Foto: http://commons.wikimedia.org

Astăzi, Codoba este unul dintre cele mai vizitate orașe din Spania, locul spre care își îndreaptă atenția turiștii care vor să calce pe urmele istoriei, celor care vor să pășească pe străduțe vechi de secole. Cartierul istoric din Cordoba este o rețea interesantă de străzi înguste, alei, piețe și curți cu arhitectură specifică vremurilor străvechi, toate amplasate în jurul unui turn care veghează întreg orașul.

Mezquita și celebrele sale coloane și arcuri
Mezquita și celebrele sale coloane și arcuri / Foto: http://bingwallpaper.anerg.com

Marea Moschee din Cordoba, cunoscută și sub numele de Mezquita este, cu siguranță, cea mai interesantă clădire din oraș, un edificiu impunător transformat din moschee în catedrală. Edificiul este renumit mai ales pentru coloanele specifice și arcurile cu dungi roșii și albe. Prin arhitectura sa, Mezquita este un simbol al Epocii Medievale și al vremurilor de plină glorie din Cordoba.

Orașul Vechi este alcătuit din numeroase clădiri interesante
Orașul Vechi este alcătuit din numeroase clădiri interesante / Foto: http://www.goodfon.ru

Mezquita este înconjurată de străzi medievale înguste, iar acestea alcătuiesc Orașul Vechi, aflat chiar în partea de nord a Râului Guadalquivir. Podul Roman a fost în trecut principala trecere peste râu, o structură de mare importanță dacă analizăm întrebuințările sale. Astăzi, Podul Roman a devenit un monument de mare importanță, care reamintește zi de zi faptul că în Cordoba au trăit odată romanii ce au lăsat în urma lor numeroase lucruri interesante.

Podul Roman cu frumoasa catedrală în fundal
Podul Roman cu frumoasa catedrală în fundal / Foto: http://www.minube.com

Străduțele din Orașul Vechi sunt o splendoare, sunt locuri pe care le poți străbate zi de zi și parcă tot nu te plictisești. Fiecare loc din Cordoba are ceva interesant, fiecare element impresionează prin caracteristicile sale unice. După ce ai făcut o plimbare îndelungată pe străduțele medievale este momentul să te îndrepți spre una dintre cafenelele cochete din oraș pentru a petrece în continuare câteva clipe plăcute alături de cei dragi ție. În timpul sezonului călduros, terasele sunt arhipline, iar locuitorii și turiștii veseli înfrumusețează și mai mult orașul.

Feria de Cordoba, un eveniment spectaculos
Feria de Cordoba, un eveniment spectaculos / Foto: http://commons.wikimedia.org

Cordoba are multe de oferit și în ceea ce privește arta, cultura, petrecerea timpului liber, printr-o multitudine de evenimente care sunt organizate în oraș pe tot parcursul anului. Cele mai multe evenimente din metropola spaniolă se încheie cu dansuri flamenco și salsa, dar și un uriaș foc de artificii. Feria de Cordoba este poate cel mai mare festival din oraș, un spectacol anual ce se desfășoară în ultima săptămână din luna mai. Feria de Cordoba este momentul când oamenii mănâncă, beau, danseză, se distrează și cel mai important-nu merg la serviciu!

Toate edificiile din Cordoba sunt frumos iluminate în timpul nopții, iar acest fapt nu face decât să le sporească farmecul
Toate edificiile din Cordoba sunt frumos iluminate în timpul nopții, iar acest fapt nu face decât să le sporească farmecul / Foto: http://www.flickr.com

Așadar, Cordoba este un oraș splendid, este locul unde oamenii apreciază zi de zi moștenirea istorică pe care le-au lăsat-o strămoșii lor.