Zanzibar, un teritoriu exotic pe Coasta Tanzaniei

Zanzibar, un teritoriu exotic pe Coasta Tanzaniei

Zanzibar
Zanzibar / Foto: http://www.carrier.co.uk

Zanzibar este un arhipelag semi-autonom din Africa, fiind localizat în largul coastei Tanzaniei. Regiunea este alcătuită din Insula Zanzibar și multe alte insule mici care împreună constituie o destinație turistică de vis. Regiunea este destul de greu de accesat, mai ales de către europeni, dar acest inconvenient poate fi trecut cu vederea odată ce ai ajuns pe unul dintre cele mai exotice teritorii de pe Pământ.

Zanzibar, unul dintre cele mai dezvoltate locuri în ceea ce privește facilitățile oferite turiștilor
Zanzibar, unul dintre cele mai dezvoltate locuri în ceea ce privește facilitățile oferite turiștilor / Foto: http://www.hd2wallpapers.com

Zanzibar mai este renumit în întreaga lume și din alte motive, fiind regiunea unde a avut cel mai scurt război din lume. Anul 1896 este momentul în care a început războiul cu Marea Britanie, dar armata britanică se retrage după doar 38 de minute de bombardamente. Astăzi, aceste evenimente violente par să nu fi existat vreodată, Zanzibar fiind un paradis natural alcătuit din ape cristaline, plaje întinse, păduri luxuriante, dar și edificii și străduțe vechi.

Insula Zanzibar, un teritoriu de vis!
Insula Zanzibar, un teritoriu de vis! / Foto: http://www.mapsofworld.com

Insula Zanzibar este cu siguranță cel mai vizitat loc din cadrul arhipelagului, regiune unde poți petrece momente minunate alături de cei dragi ție. Plajele cu nisip alb te invită la relaxare, în timp ce apele învolburate sunt o sursă de răcoare, vitalitate și energie. Cei mai curajoși pot practica sporturi pe apă sau pot pleca în croaziere care vor dezvălui o panorama superbă a insulei.

Ambarcațiunile specifice zonei te invită la o plimbare pe apele liniștite
Ambarcațiunile specifice zonei te invită la o plimbare pe apele liniștite / Foto: http://rastamansafaris.com

Zanzibar mai este supranumită Insula Condimentelor, fiind unul dintre puținele locuri unde astăzi se mai produce șofranul și multe alte mirodenii specifice cum sunt nucșoara, cuișoarele, ghimbirul și alte sortimente parfumate. De pe Insula Zanzibar se pot achiziționa fel de fel de condiment și ceaiuri de pe plantațiile întinse. De obicei, sunt ambalate frumos, deci pot fi un cadou special pentru cei dragi de acasa.

În Pădurea Jozani încă se regăsesc specii de maimuțe aflate pe cale de dispariție
În Pădurea Jozani încă se regăsesc specii de maimuțe aflate pe cale de dispariție / Foto: http://www.rainbowtours.co.uk

Pădurea Jozani este un alt loc spectaculos, fiind un adevărat labirint natural alcătuit din trasee excelente. Arborii exotici, o parte dintre ei de-a dreptul uriași, transformă Pădurea Jozani într-un loc unic. Și mai interesante sunt Red Colobus, o specie de maimuțe aflate acum pe cale de dispariție. Ele sunt de obicei curioase și jucăușe și cu siguranță vei obține imagini spectaculoase alături de ele. În zonă există și o frumoasă pădure de mangrove pe care nu trebuie să o ratezi!

Stone Town, Zanzibar
Stone Town, Zanzibar / Foto: http://upload.wikimedia.org

Stone Town, introdus recent pe listele Patrimoniului Mondial UNESCO, este un oraș unicat, locul care îmbină mai multe culturi ale lumii. Arhitectura africană și tradițiile locale sunt surprinzătoare și este posibil să-și dorești să petreci cât mai mult timp pe străduțele înguste. Piața din oraș este locul unde vei găsi tot felul de fructe exotice, multe soiuri de banane și avocado uriași cum nu ai mai văzut nicăieri în lume!

În Zanzibar poți practica fel de fel de activități interesante
În Zanzibar poți practica fel de fel de activități interesante / Foto: http://commons.wikimedia.org

Așadar, Zanzibar este un teritoriu unic, locul unde vei petrece o vacanță inedită și poate chiar imprevizibilă.