Pentru o pizza bună vei alege Napoli sau Roma, pentru un weekend romantic Parisul sau Veneția însă pentru o bere pe cinste ce  loc mai potrivit ai alege altul decât Praga? Republica Cehă este țara care câștigă detașat locul I în privința consumului de bere, având un consum mediu anual de 158 litri de bere/persoană. Imaginează-ți așadar câte berării vei găsi în capitala acesteia, Praga! Fiindcă timpul este foarte prețios și dorim să profităm  la maxim de orice lucru bun și frumos, iată un top 5 al celor mai interesante berării din Praga de care să te bucuri în mica ta escapadă europeană.

Vytopna Railaway Restaurant

La Vytopna Railaway Restaurant  vei descoperi o combinație perfectă între ambient, zecile sortimente de bere servite la draught sau la sticlă și o  bucatarie generoasă cu un meniu  bazat pe  produse tradiționale extrem de apreciate de turiști și de locuitorii orașului Praga. Atracția principală a  locului însă este calea ferată în miniatura din interiorul localului. Astfel, 400 m de cale ferată în miniatură trec prin tuneluri, pe poduri mobile, prin formațiuni de roci sau păduri sculptate spre delectarea clienților. Mai mult decțât atât băutura îți este adusă la masă direct în vagonul trenului care poate atinge și o viteză de 20 km/h. Asta da servire rapidă!

Vytopna Railaway Restaurant - Berea cu viteza trenului
Vytopna Railaway Restaurant – Berea cu viteza trenului

U Fleku Restaurant and Brewery

Cu o tradiție de peste 500 de ani, U Fleku Restaurant and Brewery oferă celor care îi trec pragul o atmosferă caldă și prietenoasă, unde renumitele mese lungi dau clienților oportunitatea de a se așeza lângă persoane complet străine fără a se simți stânjeniți. Vei bea astfel o bere  împreună cu prietenii și cu zeci de alte persoane care îți zâmbesc și te primesc în sânul lor ca pe un vechi prieten cântând cântece vesele pe ritmul vioi al acordeonului. Singurul lucru pe care trebuie să îl comanzi aici este mâncarea și asta pentru că berea îți este adusă automat de ospătari de îndată ce observă că  paharul ți-e gol. Un alt lucru inedit de care vei avea parte la U Fleku Restaurant and Brewery este ”pastila” oferită între o bere și alta care nu este altceva decât o bomboană pe bază de plante medicinale menită să scadă nivelul alcoolului din sânge. Mulți spun însă că nu ar avea tocmai efectul scontat ci din contră. Trebuie să încerci și tu!

U Fleku Restaurant and Brewery - La masa prieteniei
U Fleku Restaurant and Brewery – La masa prieteniei

The Pub

Situat aproape de una dintre cele mai aglomerate stații de metro din Praga – I.P. Pavlova, The Pub este un loc extraordinar pe care nu ar trebui să îl ratezi. Deși nu este caracteristic orașului, cu siguranță este foarte atractiv din simplul motiv că deține mese cu dozatoare de bere încorporate astfel încât să îți poți turna singur berea în halbă, în ce cantinate dorești. Mai mult, poți intra în “competiție” cu celelalte mese întrucât pe un ecran sunt afișate numerele meselor și cantitatea de bere consumată de fiecare dintre acestea.

The pub - locul unde competiția atinge cote maxime
The pub – locul unde competiția atinge cote maxime

U Knihovny

Amplasat chiar la un pas de agitația din centrul orașului, aproape de Ceasul Astronomic, U Knihovny din Praga, este un local unic cu cărămidă și grinzi expuse, mese de lemn care te va întâmpina cu o atmosferă autentic cehă. Te vei desfăta aici cu specialități din bucătăria tradițional cehă și bineînțeles cu nelipsita bere mult dorită. Pe lângă toate astea, raportul calitate-preț este excelent, prin urmare merită toate eforturile tale de a-i păși pragul măcar o dată.

Pivovarsky Dum

Pivovarsky Dum

Pivovarsky Dum este un pub popular frecventat de în special de oamenii locului și de turiști în căutare de bucataria cehă. Brewmaster-ul (maestru berar) este renumit pentru experimentele pe care acesta le face în încercarea de a crea beri cu arome unice : banane, ”Samp” – o bere șampanie, urzică sau vișine. Nu în ultimul rând, aici berea este folosită și in bucatarie, în prepararea alimentelor, de la aperitive și până  la desert. Să nu te mire așadar starea de euforie pe care o vei resimți după o cină copioasă.

Pivovarsky Dum - locul în care berea este reinventată
Pivovarsky Dum – locul în care berea este reinventată

Te invit la o bere, alege tu locul.