Stâncile din Moher, forţa naturii la superlativ

Stâncile din Moher, forţa naturii la superlativ

Stâncile din Moher, Irlanda
Stâncile din Moher, Irlanda / Foto: www.emerald-vision.com

Irlanda este una dintre cele mai frumoase ţări europene, oraşele boeme crează un farmec aparte, istoria şi arhitectura conturează trecutul, în timp ce locuitorii prietenoşi completează perfect acest cadru uimitor. Irlanda se mândreşte şi cu o serie de formaţiuni naturale unice, Stâncile din Moher înfrumuseţează marginea de sud-vest a Irlandei, creând un fel de barieră de protecţie chiar lângă apele Oceanului Atlantic.

O micuţă cascada crează o frumoasă muzică a naturii
O micuţă cascada crează o frumoasă muzică a naturii / Foto: www.hdxwallpapers.com

Stâncile din Moher alcătuiesc un orizont deosebit, înălţimile acestora variază de la 120 de metri, la 214 metri, poziţionarea lor oferind privelişti uimitoare. Aproape un million de vizitatori din întreaga lume vizitează anual această regiune magnifică, asta pentru că zona este foarte relaxantă şi are un farmec aparte. Sezonul cald pare a fi cel mai propice moment pentru a vizita Stâncile din Moher, vegetaţia de un verde intens, împreună cu florile multicolore contrastează într-un mod plăcut cu apele învolburate ale Oceanului Atlantic.

Stâncile din Moher, la fel de uimitoare şi în timpul nopţii
Stâncile din Moher, la fel de uimitoare şi în timpul nopţii / Foto: www.emerald-vision.com

Cercetările ştiinţifice arată că Stâncile din Moher s-au format acum 320 de milioane de ani, delta unui râu gigantic a sculptat faimoasele formaţiuni devenite astăzi cea mai mare atracţie naturală de pe teritoriul Irlandei. Autorităţile irlandeze au dorit cu orice preţ să faciliteze accesul turiştilor în zonă, pentru ca ei să se poată bucura de peisajele inedite. Totuşi, au dorit ca zona să-şi păstreze farmecul natural, de aceea nu s-au efectuat modernizări semnificative. O potecă îngustă, dar asfaltată te conduce spre Stâncile din Moher, acest traseu bine delimitat te introduce uşor uşor într-o lume de vis.

Stâncile din Moher, unice din orice perspectivă
Stâncile din Moher, unice din orice perspectivă / Foto: www.seduniatravel.com

Stâncile din Moher sunt fabuloase indiferent din unghiul din care sunt privite, însă vizitatorii au şansa de a se plimba chiar pe marginea lor, într-o excursie de neuitat, cu feribotul. De la nivelul mării renumitele stânci par gigantice, priveliştea fiind cu totul şi cu totul diferită. Din punct de vedere geologic, Stâncile din Moher sunt alcătuite din şisturi şi gresie, elemente naturale care le-au asigurat o bună rezistenţă în timp.

Apusul soarelui pune totul într-o altă lumină
Apusul soarelui pune totul într-o altă lumină / Foto: www.wegolf.com.ar

Stâncile din Moher nu ar mai fi aceleaşi în lipsa celor peste 30 000 de păsări care trăiesc în regiune. Peste 20 de specii de păsări confer întregii zone un farmec aparte, nu fac decât să înfrumuseţeze împrejurimile cu glasurile lor vesele. Ulii, pescăruşii sau corbii sunt doar o parte din minunatele păsări ce pot fi admirate zi de zi. Dacă vizitezi Stâncile din Moher ar fi păcat să ratezi răsăritul soarelui sau apusul. Lumina aurie pune totul într-o altă perspectivă, conferind zonei alte dimensiuni.

Natura, cel mai bun arhitect al lumii
Natura, cel mai bun arhitect al lumii / Foto: www.connectedtrips.com

De-a lungul timpului, importanţa Stâncilor din Moher a fost evidenţiată prin numeroasele apariţii în mass-media. Imagini cu renumitele formaţiuni au apărut atât în ziare şi reviste de specialitate, cât şi în ecranizări de succes. Stâncile din Moher alcătuiesc cea mai vizitată regiune naturală din Irlanda, un loc de basm cum nu mai există altul pe Pământ.