Nu mai încape îndoială că India este una dintre cele mai frumoase ţări ale lumii, un stat cu o cultură fascinantă, cu tradiţii şi obiceiuri sfinte păstrate neschimbate de secole. Udaipur este un oraş fermecător din regiunea Rajasthan a Indiei, celebru pentru lacurile sale desprinse parcă din poveşti şi palatele sale impunătoare. La momentul actual, Udaipur este un locul preferat al turiştilor care preferă să evite aglomeraţia din celelalte oraşe, metropola fiind supranumită şi “Cel mai romantic oraş al Indiei”, fiind o destinaţie de vacanţă potrivită pentru vizitatorii de toate vârstele.

Templul Eklingji
Templul Eklingji / Foto: www.kasturiartudaipur.com

Udaipur păstrează încă vie istoria plină de glorie, curaj şi cavalerism a întregii regiuni, prin palate, temple, grădini şi un centru istoric căptuşit cu fel de fel de tarabe unde locuitorii vând fel de fel de produse tradiţionale. Udaipur este un oraş  bine dezvoltat şi din punct de vedere turistic, există o mulţime de obiective menite să satisfacă setea de cunoaştere a vizitatorilor.

Palatul Oraşului, o construcţie impresionantă
Palatul Oraşului, o construcţie impresionantă / Foto: www.tushky.com

Palatul Oraşului, emblema Udaipurului

Nu ai vizitat Udaipur, dacă nu ai vazut Palatul Oraşului, simbolul acestuia şi în acelaşi timp un ansamblu uimitor aflat chiar pe malul Lacului Pichola. Palatul este de fapt o structură elegantă, un real complex alcătuit din edificii mai mici şi mai mari, palate, muzee şi grădini. Palatul Oraşului are câte ceva din toate şi poate fi greu încadrat într-un stil arhitectural, fiind un amestec bogat între arhitectura medievală, europeană şi chineză. Întregul palat a fost construit din granit şi marmură, iar interioarele impresionează prin turnurile, cupolele argintate, picturile murale şi mozaicurile realizate din sticlă colorată.

Lacul Pichola
Lacul Pichola / Foto: www.weareholidays.co.in

Lacurile din Udaipur, adevărate oaze de linişte

Aşa cum am menţionat deja, minunatul oraş indian excelează şi la capitolul lacuri. Udaipur este un amestec deosebit de ape şi dealuri înverzite, un număr de cinci lacuri frumoase conferă metropolei un farmec aparte. Cele mai spectaculoase rămân cu siguranţă Fateh Sagar şi Pichola, două lacuri artificiale unde locuitorii şi turiştii deopotrivă adoră să petreacă clipe minunate alături de cei dragi.

Vedere spre Lacul Pachola din interiorul palatului
Vedere spre Lacul Pachola din interiorul palatului / Foto: 1hdwallpapers.com

În jurul lacurilor există o sumedenie de insuliţe, cu palate, temple, conace de familie şi chiar locuri special amenajate pentru înot. Demne de menţionat sunt şi fântânile arteziene şi infinitele grădini cu alei întortocheate ce alcătuiesc un fel de labirint.

Piaţă din Udaipur
Piaţă din Udaipur / Foto: www.ayearinmotion.com

Pieţele din Udaipur, o încântare pentru turişti

Orice gospodină pasionată de gastronomie îşi doreşte să aibă în bucătăria sa fel de fel de condimente care să transforme preparatele lor într-un deliciu culinar. Udaipur este un Rai al condimentelor, aceste arome îmbietoare se comercializează în pieţele oraşului pentru sume derizorii. În general femeile se ocupă cu comercializarea condimentelor pe care le obţin ele însele prin reţete transmise de mii de ani, de la generaţie la generaţie. Străzile oraşului sunt o adevărată explozie de culoare, condimentele şi alimentele proaspete fiind un magnet pentru turişti.

Grădinile oraşului, o încântare pentru vizitatori
Grădinile oraşului, o încântare pentru vizitatori / Foto: insightsindia.blogspot.com

Udaipur, este un alt oraş fascinant al Indiei, o destinaţie de vacanţă de top care impresionează prin multitudinea obiectivelor turistice.