Fairy Pools, piscinele de basm ce întregesc peisajul scoțian

Fairy Pools, piscinele de basm ce întregesc peisajul scoțian

Fairy Pools, Scoţia
Fairy Pools, Scoţia / Foto: www.reddit.com

Scoţia este ţara conţilor şi a conteselor, un teritoriu de basm guvernat de un trecut plin de biruinţă, dar mai ales de tradiţii şi obiceiuri solide. Şi peisajele naturale din Scoţia impresionează mult, acele orizonturi cum nu mai există altele în lumea întreagă. Lângă Black Cuillins, în apropiere de Glenbrittle se regăsesc uimitoarele Fairy Pools, ape de cristal ce crează un cadru mirific. Aceste bazine celebre atrag vizitatori din toate colţurile lumii, mulţi dintre ei afirmă că acest “aer sălbatic” îi va determina să planifice deja o nouă vacanţă în regiune.

Apele sunt atât de limpezi, încât pot fi observate elementele din adâncuri
Apele sunt atât de limpezi, încât pot fi observate elementele din adâncuri / Foto: www.wherecoolthingshappen.com

Fairy Pools pot fi atât sinonimele relaxării, cât şi ale aventurii, asta pentru că vizitatorii au posibilitatea de a alege în funcţie de tipul de vacanţă pe care şi-l doresc. Cei mai curajoşi, testează pe pielea lor apele în nuanţa safirului, care sunt deosebit de reci. Pentru cei mai puţini aventuroşi, este îndeajuns să se relaxeze în jurul minunatelor ape şi de ce nu ei pot să facă câteva fotografii fantastice.

Fairy Pools, un orizont de neuitat!
Fairy Pools, un orizont de neuitat! / Foto: danuk86.deviantart.com

La momentul actual, Fary Pools sunt destul de uşor de accesat, asta pentru că există drumuri de legătură, autorităţile nu au dorit însă să modernizeze prea mult zona pentru a nu distruge farmecul elementelor naturale. Asta înseamnă că poţi ajunge cu maşina sau cu alte mijloace de transport până la un anumit punct şi de acolo vei străbate pe jos aproximativ 40 de minute. Efortul fizic merită din plin, peisajele sunt minunate, iar punctul culminant va fi acela când vei zări pentru prima data deja celebrele Fairy Pools.

Apele reci sunt o încântare pentru turişti
Apele reci sunt o încântare pentru turişti / Foto: www.brinvy.biz

Regiunea în care se află Fary Pools este cunoscută sub denumirea de Insula Skye, o bijuterie naturală ce include o geologie complexă, peisaje montane care-ţi taie răsulfarea, o mulţime de lacuri cu ape line, cadru completat de o sumedenie de specii de animale sălbatice care însufleţesc zona cu prezenţa lor. O mulţime de specii de arbori crează o pădure deasă, casa perfecta pentru animale ca jderi, râşi, iepuri de câmp, păsări şi dacă eşti norocos vei observa şi frumoasele vidre.

Apele învolburate devin cascade zgomotoase
Apele învolburate devin cascade zgomotoase / Foto: www.runawaybrit.com

Bazinele de apă din regiunea pot avea un alt aspect în funcţie de perioada în care vizitezi deosebita zonă. În sezonul ploios, Fary Pools pot fi admirate în toată splendoarea lor, asta pentru că bazinele sunt pline, şi se formează nişte cascade unice care înfrumuseţează întreaga zonă, zgomotul lor fiind un fel muzică a naturii. Bazinele de apă reflectă lumina într-un mod diferit, unele sunt mai limpezi, aşa încât poţi vedea fundul lacului, altele în schimb păstrează misterul adâncurilor.

Regiunea include o mulţime de forme de relief
Regiunea include o mulţime de forme de relief / Foto: searchpp.com

Aşadar, Fairy Pools, sunt formaţiuni naturale unice, piscinele cu ape în nuanţa safirului sunt tot mai vizitate an de an de către turiştii dornici să admire marile capodopere ale naturii.