China este o țară uriașă, un lider în ceea ce privește evoluția tehnologică, locul unde iau naștere cele mai interesante noutăți. Pe de altă parte, teritoriul este renumit în întreaga lume pentru tradițiile și obiceiurile ce au rămas neschimbate de mii de ani, dar și pentru oamenii ce conferă Chine un farmec aparte. China excelează și la capitolul “Minuni naturale”, iar Râul Li este dovada vie care demonstrează zi de zi acest lucru.

Turiștii optează pentru diverse ambarcațiuni, în funcție de confortul pe care și-l doresc
Turiștii optează pentru diverse ambarcațiuni, în funcție de confortul pe care și-l doresc / Foto: http://www.boredpanda.com

Râul Li curge lin pe o suprafață de 83 de kilometri, de la Guilin la Yangshuo, în regiunea Guangxi Zhuang, China. Fiecare porțiune din cei 83 de kilometri are un farmec aparte și crează un cadru inedit, ambarcațiuni specific chineze creză un furnicar pe apele limpezi. Turiștii dornici de a admira în toată splendoarea aceste regiuni uimitoare închiriază ambarcațiuni specific chinezești și străbat apele ca oglinda din dorința de a nu rata nimic din spectacolul naturii.

Pescuitul, o îndeletnicire cu tradiție
Pescuitul, o îndeletnicire cu tradiție / Foto: www.wallpaperdownloader.com

Croazierele turistice variază în funcție de preferințele vizitatorilor, unii optează pentru plutele din bambus de pe care locuitorii pescuiau încă din cele mai vechi timpuri, alții aleg nave mai mari, cu aer condiționat, pentru a avea parte de tot confortul.

Nuanțele apelor variază în funcție de momentul zilei
Nuanțele apelor variază în funcție de momentul zilei / Foto: 1ms.net

Formele de relief ce înconjoară Râul Li sunt diverse, iar acest aspect adaugă un plus de farmec întregii regiuni. Pe alocuri se zăresc creste pietroase, dar bine înverzite, dealuri verzi, porțiuni de nisip ce te duc cu gândul la plaje întinse, dar și relief carstic. Turiștii se așteaptă să vadă niște ape line care șerpuiesc pe un traseu de 83 de kilometri, dar în realitate vor avea parte de un adevărat spectacol.

Cormoranii înfrumusețează întreaga regiune
Cormoranii înfrumusețează întreaga regiune / Foto: yarr.me

Relieful divers a dus la formarea unei vegetații pe măsură, în jur se regăsesc mii de specii de plante, care mai de care mai interesante și mai rare. O vegetație bogată a dus la formarea unei faune pe măsură, cel mai repede se remarcă speciile de păsări multicolore care completează perfect frumusețea zonei. Deloc de neglijat sunt speciile de pești care trăiesc în Râul Li, de mii de ani apele sale au fost principala sursă de hrană pentru pescarii care trebuiau să-și pună în practică toate abilitățile pentru a asigura hrana întregii familii.

Peisajele înconjurătoare sunt dintre cele mai diverse
Peisajele înconjurătoare sunt dintre cele mai diverse / Foto: www.rarewallpapers.com

Râul Li este unul dintre cele mai frumoase din întreaga lume, o zonă pitorească și elogiată pe întreg teritoriul Chinei. Dacă te hotărăști să pornești într-o călătorie de poveste pe apele Râului Li, ar fi bine să eviți perioada cuprinsă între lunile aprilie-iulie. Atunci are loc sezonului ploios, iar cantitățile uriașe de apă ce cad necontenit crează un cadru ușor mohorât.

83 de kilometri înfrumusețați de prezența acestor ape line
83 de kilometri înfrumusețați de prezența acestor ape line / Foto:

Așadar, Râul Li completează perfect cadrul natural în care este localizată, conferă zonei un aer aparte, o pace cum nu mai există nicăieri pe Pământ.