Positano, un loc romantic pe Coasta Italiei

Positano, un loc romantic pe Coasta Italiei

Positano, Italia
Positano, Italia / Foto: www.gdefon.com

Italia este una dintre cele mai frumoase țări ale lumii, un teritoriu alcătuit din locuri de poveste. Din această categorie face parte și Positano, un sat pitoresc aflat pe Coasta Amalfi, o zonă minunată, liniștită unde poți petrece o vacanță splendidă. În timpurle străvechi, Positano a fost un mic port al Republicii Amalfi, dar zona a prosperat din ce în ce mai mult devenind astăzi una dintre cele mai vizitate zone ale Italiei.

Positano, într-o seară liniștită de vară
Positano, într-o seară liniștită de vară / Foto: http://iliketowastemytime.com

Secolele al XVI-lea și XVII-lea pot fi numite perioade de glorie ale regiunii Positano, fiind momentele în care micul port a cunoscut o dezvoltare rapidă. Totuși, la mijlocul secolului al XIX-a, zona a cunoscut o decădere bruscă, fapt care a coincis cu emigrarea a mai mult de jumătate din populație. Marea majoritate a locuitorilor s-au orientat spre Australia, motivul lor fiind acela că Positano nu era un teritoriu care să le asigure veniturile de care aveau nevoie. În prima jumătate a secolului al XX-lea, Positano este un mic sat de pescuit, dar surprinzător, începând cu anul 1950 vizitele turistice cresc simțitor. Numeroase persoane scriu articole cu privire la peisajele de poveste pe care le-au văzut în Positano, iar acest fapt a contribuit la consolidarea renumelui zonei.

Construcțiile multicolore completează perfect acest cadru de vis
Construcțiile multicolore completează perfect acest cadru de vis / Foto: www.hdwpapers.com

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Positano pare a fi sezonul de primăvară. Temperaturile sunt potrivite pentru a petrece o vacanță relaxantă, iar peisajele sunt înfloritoare. Positano este situat pe o enclavă pe fața unui deal, iar edificiile multicolore, specific italiene completează perfect acest peisaj desprins parcă din cărțile cu povești. Vara, Positano se supraaglomerează, toți turiștii își programează concediul în această perioadă și nu vei putea explora toate zonele frumoase.

Biserica Santa Maria Assunta
Biserica Santa Maria Assunta / Foto: www.mylifesatrip.com

Biserica Santa Maria Assunta este unul dintre locurile pe care nu trebuie să le ratezi dacă ajungi în Positano. Cupola sa este un punct de reper în Positano, dar o icoană bizantină ce datează din secolul al XIII-lea este de fapt centrul de interes. Icoana o întruchipează pe Maica Domnului, iar o legendă spune că obiectul sacru a fost furat de către pirați care au făcut turul Mării Mediterane. O furtună teribilă ar fi avut loc în dreptul regiunii Positano, barca s-ar fi scufundat, dar icoana a fost recuperată.

Priveliștea este absolut superbă!
Priveliștea este absolut superbă! / Foto: sanzovo.wordpress.com

De-a lungul timpului, numeroase scene de cinematografie s-au filmat în Positano. De asemeni, numeroși artiști, actori, pianiști sau cântăreți și-au construit case de vacanță în Positano. Zona le oferă acea liniște de care au nevoie pentru a compune creații de care se vor bucura mai apoi oameni de pe tot Globul.

Noaptea, zona are un farmec aparte
Noaptea, zona are un farmec aparte / Foto: www.amalfiboatrental.com

Așadar, Positano este un loc superb, o zonă de poveste unde poți petrece o vacanță de vis. În ultimii ani, tot mai multe cupluri de tineri căsătoriți și-au petrecut luna de miere în zona de coastă, deci, dacă vrei sa-i faci o surpriză persoanei iubite, atunci poți opta pentru o vacanță în Positano.