Muntele Grinell locul cu peisaje fantastice

Muntele Grinell locul cu peisaje fantastice

Peisaje de vis într-unul dintre cele mai frumoase parcuri naturale din America
Peisaje de vis într-unul dintre cele mai frumoase parcuri naturale din America | Foto: summitpost.org

Muntele Grinell este un vârf muntos situat în mijlocul Glacier National Park din Montana SUA. Ceea ce este atât de neobișnuit la acest loc nu este forma stâncilor ci modul în care aici se pot obține unele dintre cele mai spectaculoase poze posibile, cu Muntele Grinell colorat în roșu aprins sau în mai multe nuanțe de maro și portocaliu în funcție de momentul zilei în care acestea sunt surprinse.

Natura a fost generoasă cu aceste locuri
Natura a fost generoasă cu aceste locuri | Foto: Wikipedia

Iubitorii de natură se vor îndrăgosti de Muntele Grinell, un loc extraordinar din toate punctele de vedere. Traseul ce duce aici are câte ceva din toate: lacuri, cascade, zone cu  vegetație înflorită, un ghețar în toată puterea cuvântului și chiar și un…duș pe la jumătatea traseului. Într-adevăr, pentru a ajunge să admirați Muntele Grinell și ghețarul său, va trebui să parcurgeți un traseu turistic autentic și plin de frumuseți naturale.

Muntele Grinell, o aventură

Pentru a accede pe muntele Grinell va trebui să porniți din fața hotelului Many Glacier și în funcție de preferință, să o luați pe calea ocolitoare sau să folosiți bărcile pentru a traversa lacurile Swiftcurrent și Josephine. Dar dacă veți alege a doua variantă, în doar jumătate de oră vă veți afla mult mai aproape de destinația zilei.
Nu foarte departe de debarcader se află poteca ce ocolește cele două lacuri pe o distanță de circa 7 km, adică exact ceea ce ați economisit mergând cu barca. De aici veți traversa o punte de lemn în partea de Sud a lacului și veți porni în sus pe poteca ce vă va duce pe Muntele Grinell.

Muntele Grinell, o atracție turistică foarte fotogenică
Muntele Grinell, o atracție turistică foarte fotogenică | Foto: wallpapers5.com

Nu la mare distanță veți ajunge într-un punct din care va fi vizibilă cea mai mare parte a parcului național. Și de aici încolo poteca vă va duce tot mai sus, printre pajiști alpine superbe, pline de flori sălbatice și cu ocazionalele apariții ale caprelor sălbatice. Totuși, este bine de știut că traseul ce duce la muntele Grinell trece direct prin mijlocul habitatului urșilor Grizzly, una dintre cele mai puțin prietenoase specii de urs, agresivi mai ales atunci când au pui.

Doar pentru aventurierii adevărați
Doar pentru aventurierii adevărați | Foto: summitpost.org

În continuare veți da de o zonă amenanjată pentru picnic, inclusiv cu toalete și toate cele trebuincioase iar după o pauză bine meritată veți putea continua drumul spre Grinell Glacier Overlook, locul din care veți avea cele mai spectaculoase imagini ale ghețarului și ale munților din zonă.

Zona cu muntele Grinell și ghețarul său au fost descoperite de George Bird Grinell, unul dintre primii exploratori și conservaționiști americani, care a fost așa de impresionat de priveliștile de aici încât și-a dedicat următorii 20 de ani din viață unui singur scop: să transforme acest loc într-un parc național de primă mână. Din păcate, grație încălzirii globale, ghețarii de aici nu mai sunt la fel de mari ca odinioară. De la 700 de acrii în 1850, ei scăzuseră la doar 200 de acrii în 2005.

De aici începe aventura
De aici începe aventura | Foto: smokyscout.blogspot.ro