Insulele Canare sunt un arhipelag spaniol situate chiar în largul coastei de nord-vest a continentului African. Insulele Canare sunt alcătuite din numeroase insule mai mici care împreună constituie o destinație turistică de vis, locul de unde nu ai vrea să te întorci prea curând acasă. Climatul favorabil și numeroasele atracții turistice formate în mod natural, atrag anual peste 12 milioane de vizitatori din toate colțurile lumii, mai ales în Tenerife, Gran Canaria și Lanzarote.

Ce poate fi mai frumos decât o vacanță în acest cadru de vis...
Ce poate fi mai frumos decât o vacanță în acest cadru de vis… / Foto: http://paradiseintheworld.com

Insulele Canare sunt singurul loc din Spania unde au fost înregistrate erupții vulcanice în timpul Epocii Moderne, o parte dintre vulcani sunt încă activi și la momentul actual. În timpurile străvechi, frumoasele insule au fost locuite de animale preistorice, cum ar fi șopârle și șobolani uriași, iar primii oameni ce au ajuns în regiune au fost fenicienii și grecii. Astăzi, orice turist al lumii se poate bucura de Insulele Canare, acestea fiind de fapt o destinație de vacanță destul de accesibilă.

Orășelele din Insulele Canare sunt la fel de spactaculoase ca și plajele
Orășelele din Insulele Canare sunt la fel de spactaculoase ca și plajele / Foto: http://www.1zoom.net

Desigur, principala atracție pentru turiști sunt plajele întinse și apele limpezi, elemente care sunt de ajuns pentru a petrece o vacanță de vis. Dar Insulele Canare nu sunt alcătuite doar din plaje nesfârșite, ci alcătuiesc o zonă turistică unde te poți relaxa sau unde te poți distra de minune. Orice variantă ai alege, nu uita să te bucuri de vacanța în Insulele Canare, o experiență unică ce va crea amintiri de neuitat.

Dar plajele rămân totuși principala atracție
Dar plajele rămân totuși principala atracție / Foto: http://wallpaperswiki.org

Plajele și apele din Insulele Canare oferă numeroase oportunități, posibilitatea de a sta la plajă în soarele arzător, sau de a opta pentru numeroase activități antrenante. Sporturile pe apă sunt preferatele aventurierilor care nu știu ce să aleagă între yachting, scufundări, înot sau zborurile cu parașuta deasupra Insulelor Canare. Adâncurile apelor dezvăluie o lume nouă, imprevizibilă, alcătuită din sute de mii de specii de pești și animale subacvatice. După ce te-ai bucurat de aceasă lume nemaivăzută te poți relaxa pe plajă, cu un cockteil preparat de specialiștii de pe insulă.

În Insulele Canare există cele mai bune facilități ce pot oferite turiștilor
În Insulele Canare există cele mai bune facilități ce pot oferite turiștilor / Foto: http://www.my-walls.org

Pe Insulele Canare există numeroase locuri demne de a fi vizitate, numeroase grădini botanice cu specii de plante unice. Releiful înalt oferă priveliști splendide, imagini exotice pe care cu siguranță nu le vei uita prea curând. Dacă ajungi în Insulele Canare ar fi păcat să ratezi un răsărit de soare, un moment cu adevărat spectaculos care te va uimi.

Casele locuitorilor sunt foarte interesante
Casele locuitorilor sunt foarte interesante / Foto: http://www.gdefon.com

Așadar, Insulele Canare alcătuiesc un loc deosebit, o vacanță pe cinste pe care nu o vei uita prea curând. Insulele Canare sunt de fapt cel mai celebru arhipelag din întreaga lume și fiecare insulă din componența lor are ceva aparte. Oricare ar fi alegerea ta, trebuie să știi că este cea mai bună!