Capri este o insulă localizată în Marea Tireniană, pe latura de sud a golfului din Napoli, Italia. Mica insulă italiană este deja renumită în întreaga lume pentru peisajele deosebite, modernizările care s-au făcut în ultimii ani, dar mai ales pentru multitudinea de activităţi pe care turiştii le pot practica pe parcursul şederii lor în Capri.

Capri, zona de coastă
Capri, zona de coastă / Foto: www.wallsave.com

Încă din cele mai vechi timpuri, Insula Capri a fost un loc deosebit, fiind cunoscută în mitologia greacă sub numele de Insula Sirenelor. Insula Capri a fost de asemeni locul unde au trăit cele mai mari personalităţi ale Imperiului Roman. Cel mai notoriu, Împăratul Tiberius a avut o vilă pe insulă, locul unde venea deseori pentru a se relaxa. Se spune că, cei care îl nemulţumeau pe împărat erau aruncaţi pe stâncile abrupte de pe insulă.

Golf in Insula Capri
Golf in Insula Capri / Foto: world-visits.blogspot.com

Orice loc din lume are legendele sale şi rămâne la alegerea noastră dacă le considerăm adevărate sau nu. Oricum ar fi, aceste poveşti sporesc farmecul Insulei Capri şi o transformă într-o destinaţie de vacanţă şi mai interesantă. Lunile iulie şi august transformă Capri într-un furnicar, turişti de pretutindeni îşi stabilesc concediul în această perioadă.

Peştera Albastră
Peştera Albastră / Foto: www.mylifesatrip.com

Insula Capri este un loc cu peisaje minunate, la fiecare pas există elemente naturale care te vor uimi. Unul dintre acestea este Peştera Albastră, aflată la marginea apei, cu o deschidere mică spre mare. Intrarea este îngustă şi permite accesul unei bărcuţe mici. Spaţiul interior este destul de întunecos, astfel încât ar fi de preferat să înaintezi doar 20-30 de metri, după care să te orientezi spre ieşire. Apele luminate de razele puternice ale soarelui se transformă într-o nuanţă de albastru-turcoaz, iar imaginea este spectaculoasă. În timpurile străvechi, Peştera Albastră este considerată a fi un loc secret, spaţiu explorat doar de cunoscătorii zonei.

Grădinile din jurul Vilei Saint Michelle oferă privelişti uimitoare
Grădinile din jurul Vilei Saint Michelle oferă privelişti uimitoare / Foto: www.mrwallpaper.com

Pe Insula Capri există numeroase edificii splendide. Vila Jovis este reşedinţa Împăratului Tiberius, o construcţie impunătoare înconjurată de zone superbe. Vila Saint Michelle a fost construită în secolul al XX-lea de către un medic suedez, pe locul unei clădiri vechi ce ar fi aparţinut tot împăratului Tiberius. Grădinile din jurul vilei oferă privelişti uimitoare spre Peninsule Sorrento şi Muntele Vezuviu.

Numeroasele ambarcaţiuni abia aşteaptă să te ducă într-o plimbare de vis!
Numeroasele ambarcaţiuni abia aşteaptă să te ducă într-o plimbare de vis! / Foto: www.sailingeurope.com

Nu poţi spune că ai vizitat Insula Capri dacă nu ai admirat un răsărit de soare deosebit. Nuanţele cerului trec de la un violet rece la un roz cald şi mai apoi la un portocaliu de foc. Soarele răsare peste munţi şi domină întreg peisajul cu frumuseţea sa. Priveliştea este extraordinară şi cu siguranţă nu vei regreta că te-ai trezit foarte devreme. După răsărtiul soarelui, începe o zi plină de momente de neuitat. Stai la plajă, înoată în apele învolburate sau închiriază o barcă cu motor pentru un tur complet al insulei.

Seara, poţi opta pentru o cină romantică
Seara, poţi opta pentru o cină romantică / Foto: www.felsofokon.hu

Aşadar, Insula Capri este un loc deosebit, un spaţiu cu acel farmec italian unde vei petrece cu siguranţă o vacanţă de neuitat.