Pe teritoriul Germaniei există o sumedenie de oraşe interesante, metropole pitoreşti ce impresionează prin edificiile lor moderne sau dimpotrivă prin clădirile seculare ce alcătuiesc o arhitectură unică. Oraşul Dusseldorf pare că are câte un pic din toate, metropola este localizată în vestul Germaniei, chiar pe malul Râului Rin. În fiecare an mai mult de 4 milioane de turişti vizitează această zonă minunată şi rămân impresionaţi de aspectul oraşului, viaţa de noapte, evenimente, dar şi de imensele centre comerciale.

Oraşul este o îmbinare armonioasă între vechi şi nou
Oraşul este o îmbinare armonioasă între vechi şi nou / Foto: wallwidehd.com
Vechiul Oraş

Deja celebrul Oraş Vechi a fost distrus aproape complet în Al Doilea Război Mondial, însă reconstruit după modelul original graţie planurilor istorice de pe zidurile fundaţiei. Fiecare casă din acest perimetru uluitor urmează liniile arhitecturii vechi, regiunea fiind de fapt rezultatul îmbinării armonioase dintre vechi şi nou. La sfârşit de săptămână, Oraşul Vechi se transformă în aşa numitul “cel mai lung bar din lume”, pe un kilometru pătrat veţi regăsi peste 260 de baruri şi cafenele, locuri unde se serveşte cea mai bună bere germană.

Apele Rinului sunt o oportunitate pentru turişti
Apele Rinului sunt o oportunitate pentru turişti / Foto: www.fotocommunity.de
Apele Rinului, o oportunitate pentru turişti

Prezenţa apelor liniştite ale râului conferă oraşului un farmec aparte, un aer liniştit şi acea senzaţie de calm absolut ce nu se resimte peste tot în lume. Turiştii pot opta pentru o plimbare prelungită pe malurile râului şi mai apoi se pot orienta spre frumoasele cafenele şi restaurante din jur. În partea de sud a râului vei regăsi cea mai nouă parte din Dusseldorf, Media Harbor, un întreg cartier cu hoteluri, cluburi de noapte, restaurante şi câteva magazine.

Schlossturm
Schlossturm / Foto: www.fotocommunity.de
Monumentele oraşului, o încântare pentru vizitatori

Istoria unei regiuni este baza a ceea ce este ea astăzi, monumentele oraşului nu fac decât să arate adevăratele valori ale acestuia. În Dusseldorf există o mulţime de monumente istorice, unele sunt simboluri ale puterii şi ale biruinţei, altele dimpotrivă, sunt emblema evenimentele sângroase care şi-au pus amprenta asupra Germaniei. Cele mai interesante ar fi Schlossturm, turnul unui fost castel, Monumentul Oraşului, dar şi clădirile din centrul vechi a căror frumuseţe unică este completată perfect de străzile cu piatră cubică.

Dusseldorf, oraş al contrastelor
Dusseldorf, oraş al contrastelor / Foto: www.wallarc.com
Evenimentele anuale din Dusseldorf

Evenimentele anuale sunt prijelj de bucurie atât pentru locuitori, cât şi pentru turişti deopotrivă. Târgul de Crăciun este unul dintre cele mai iubite, pe parcursul unei săptămâni, chiar înainte de Crăciun oraşul îmbracă haine de sărbătoare, iar amosfera se schimbă complet. Târgul de Crăciun este momentul în care comercianţii expun o mulţime de obiecte decorative interesante şi tot atunci sunt frumos împodobite şi principalele străzi ale oraşului. O data pe an, se organizează şi Noaptea Muzeelor, eveniment mult aşteptat de către iubitorii de istorie, artă şi cultură.

Orizontul oraşului, la apus
Orizontul oraşului, la apus / Foto: www.photo-world.de

Dusseldorf este unul dintre cele mai frumoase oraşe ale Germaniei, o metropolă diversă şi complexă, o îmbinare inedită între vechi şi nou.