Top 5 enigme subacvatice

Top 5 enigme subacvatice

Muzeul subacvatic din Cancun
Muzeul subacvatic din Cancun / Foto: http://www.descoperalocuri.ro

Lumea întreagă este alcătuită dintr-o mulţime de mistere, enigme care au rămas neelucidate în ciuda eforturilor depuse de cercetători. De-a lungul vremii au fost descoperite o sumedenie de comori arhitectonice aflate pe fundul mărilor, ale lacurilor sau oceanelor. Multe dintre acese structuri enigmatice au rămas un mister total, nu se ştie nici până acum când sau cum au apărut. Iată un top al celor mai interesante structuri subacvatice:

Oraşul Leilor
Oraşul Leilor / Foto: www.dailymail.co.uk
5. Oraşul Leilor, Lacul Quiandao, China

Este la momentul actual una dintre cele mai populare destinaţii turistice din China, un oraş subacvatic ce ocupă suprafaţa a 62 de terenuri de fotbal. Construit în timpul Dinastiei Han, între anii 25-200, Oraşul Leilor este una dintre cele mai mari descoperiri subacvatice din toate timpurile. Primii cercetători s-au scufundat în apele adânci în anul 2001, atunci când au fost regăsite 265 de sculpturi sub forma unor arcuri, foarte bine conservate în ciuda condiţiilor de mediu şi a trecerii timpului. O mulţime de sculpturi, simboluri sacre în cultura chineză împodobesc arcurile, cel mai des se remarcă lei şi dragoni.

Statuia lui Hristos din Adâncuri
Statuia lui Hristos din Adâncuri / Foto: www.descoperalocuri.ro
4. Statuia lui Hristos din adâncuri

Adâncurile Mările Mediterane ascund mistere nebănuite, unul dintre acestea este Statuia lui Hristos din adâncuri, o structură din bronz, scufundată în regiunea San Fruttuso pe Riviera Italiană. 22 august 1954 este momentul în care statuia înaltă de aproape 2,5 metri este plasată în mare şi aici avea să rămână pentru totdeauna. Un alt aspect interesant este faptul că toată cantitatea de bronz utilizată la modelarea statuii provine de la donatorii din întreaga lume.

Sweepstakes
Sweepstakes / Foto: www.descoperalocuri.ro
3. Sweepstakes, epava de pe fundul Lacului Ontario

Lacul Ontario este unul dintre Marile Lacuri ale Americii de Nord, cercetările arată că pe apele sale s-a navigat încă din secolul al XVII-lea şi începând cu acest moment multe nave s-au scufundat. Apele lacului Ontario adăpostesc deja celebra Sweepstakes, considerată a fi una dintre cele mai frumoase şi mai bine conservate epave ale lumii. Anul 1885 este momentul în care nava s-a scufundat, interesant este faptul că ea se află în perfectă stare chiar şi la momentul actual. Epava Sweepstakes se află la doar 6 metri adâncime, fiind structura în lipsa căreia Lacul Ontario nu ar mai fi acelaşi.

Piramida din Yonaguni-Jima
Piramida din Yonaguni-Jima / Foto: www.dramafever.com
2. Piramidele din Yonaguni-Jima, Japonia

Anul 1995 este momentul în care un scafandru aventruos descoperă ruinele subacvatice din zona insulei Yonanguni. Acesta regăseşte un artefact imens alcătuit din blocuri masive de piatră cu o vechime de aproximativ 8000 de ani. O parte dintre ipoteze susţin că imensa piramidă este făcută de oameni, altele că ar fi o structură formată prin procese naturale.

Muzeul subacvatic din Cancun, minunea din adâncul apelor
Muzeul subacvatic din Cancun, minunea din adâncul apelor / Foto: fittotravelclub.wordpress.com
1. Muzeul Subacvatic din Cancun

Este o capodoperă unică alcătuită din cele peste 400 de statui, ele alcătuind primul muzeu subacvatic de asemenea dimensiuni. Statuile sunt în mărime naturală şi au fost create dintr-un ciment special care să le asigure rezistenţa în timp. Muzeul Subacvatic din Cancun se află la adâncimea de 15 metri, iar atmosfera specială este creată şi de razele soarelui ce învăluie totul într-o difuză lumină aurie.

Muzeul subacvatic din Cancun, unic în lume
Muzeul subacvatic din Cancun, unic în lume / Foto: planetscubamexico.com

Care este cea mai interesantă minune subacvatică?