Norvegia este ţara celor mai distinctive peisaje naturale, fiordurile de pe teritoriul său alcătuiesc zone spectaculoase, vizitate an de an de milioane de turişti din toate colţurile lumii. Fiordul Geiranger este o alăturare inedită de structuri naturale, relief înalt este completat de ape line de un albastru strălucitor, minunatul ansamblu se află în sudul Norvegiei, în zona More og Romsdal.

Un paradis natural în sudul Norvegiei
Un paradis natural în sudul Norvegiei / Foto: www.reddit.com

Această zonă din sudul Norvegie poate fi catalogată ca fiind un Colţ de Rai, un loc cum nu mai există altul pe Pământ. O alăturare inedită de vârfuri muntoase impunătoare, cascade sălbatice şi o vegtaţie luxuriantă de un verde intens alcătuiesc Fiordul Geiranger, destinaţia de vacanţă perfectă pentru fiecare turist de pe Terra. Această comoară naturală din sudul Norvegiei este destul de uşor de accesat şi odată ajuns acolo îţi vei da seama că doar natura ar putea crea o asemenea minunăţie.

Fiordul Geiranger, Colţ de Rai
Fiordul Geiranger, Colţ de Rai / Foto: tedytravel.com

Fiordul este un loc potrivit atât pentru turiştii care preferă relaxarea, cât şi pentru cei care dimpotrivă aleg aventura în locul momentelor liniştite. Zona oferă privelişti uimitoare, poţi petrece ore întregi admirând natura, cu fiecare minut care va trece vei descoperi alte şi alte aspecte unice. Orizontul este cu totul şi cu totul deosebit dacă îl priveşti dinspre Dalsnibba sau Flydalsjuvet, zone aflate la înălţimea de 1500 de metri. Relieful înalt din jur este o adevărată oportunitate pentru turişti, există mai multe trasee de plimbări, bine marcate în funcţie de gradul lor de dificultate.

Relieful înalt oferă privelişti uimitoare
Relieful înalt oferă privelişti uimitoare / Foto: pompei-hotels.com

Apele de safir sunt motivul pentru care unii turişti vizitează Fiordul Geiranger, poate pentru senzaţia de calm absolut pe care o oferă, dar şi pentru că se pot bucura de sporturi inedite. Plimbările cu caiacul au devenit foarte populare în ultimii ani, asta pentru că poţi obţine o altă perspectivă asupra întregii regiuni. Există mai multe puncte de închirieri ale ambarcaţiunilor, sub nici o formă nu trebuie să ratezi un tur complet cu caiacul, pentru că doar aşa te vei simţi mai aproape de natură.

Vasele de croazieră te duc într-o călătorie de vis
Vasele de croazieră te duc într-o călătorie de vis / Foto: www.panoramio.com

Pescuitul este o altă acitvitate pe care pasionaţii o adoră, apele limpezi ascund în adâncurile lor o mulţime de specii de peşti. Pescarii petrec ore întregi pe malurile apelor, în speranţa că vor avea în undiţele lor exemplare nemaiîntâlnite. În zonă există mici restaurante unde se servesc feluri de mâncare tradiţională, multe dintre ele bazate pe peşte şi legume.

Satul Norm Jensen s-a format de-a lungul apelor de safir
Satul Norm Jensen s-a format de-a lungul apelor de safir / Foto: blog.norway.com

Fiordul Geiranger este protejat de Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind o regiune intens vizitată mai ales pentru peisajele de o frumuseţe aproape ireală, pentru zgomotul cascadelor ce crează un fel de muzică a naturii şi pentru multitudinea păsărilor care nu fac decât să întregească acest peisaj unic.