De obicei cele mai spectaculoase peisaje pe care le admirăm aparțin unor locuri mai puțin tangibile omului. Totuși pentru a descoperi locuri fascinante nu e nevoie să cauți prea mult pentru că natura are grijă să ți le ofere la tot pasul. Am ales să vă prezint top 3 locuri de poveste cu care nu te întâlnești prea des dar care sunt de o frumusețe covărșitoare și pe care poate veți avea curiozitatea să le vizitați măcar o dată în viață.

Salar de Uyuni, cea mai spectaculoasă oglindă naturală din lume

Fruntașă în top 3 locuri de poveste, Salar de Uyuni este cea mai mare întindere de sare din lume. Cu o suprafață de aproape 12 km pătrați, Salar de Uyuni se află în sud-vestul Boliviei, la 3.650 metri altitudine deasupra mării. Salar de Uyuni, principala atracție turistică a Boliviei, s-a format în urmă cu milioane de ani când marea care acoperea această porțiune s-a retras lăsând descoperite ceea ce azi sunt Lacul Tititcaca, Lacul Poopo și salinele Coipasa și Uyuni.

Salar de Uyuni , cea mai mare întindere  de sare din lume
Salar de Uyuni , cea mai mare întindere de sare din lume

Dacă vrei să vizitezi acest minunat loc cu rezerve de peste zece miliarde de tone de sare, află că cea mai potrivită perioadă este în sezonul umed, toamna sau primăvara când ploile lasă un strat extrem de fin de apă luând naștere astfel adevărate spectacole naturale. Un aspect interesat al zonei este dificultatea pe care o poți avea în a deosebi unde se termină pământul și unde începe orizontul. Te simți ca și cum ai pluti pe un cer imens, fără sfârșit. Fără dar și poate este cu adevărat un loc de poveste!

Salar de Uyuni, un loc  unde cerul întâlnește pământul
Salar de Uyuni, un loc unde cerul întâlnește pământul

Râul Cano Cristales, spectacol de culoare

Râul Cano Cristales, cel mai colorat râu din lume, mai este cunoscut și sub denumirile de Râul în 5 culori, Râul Curcubeu sau Râul care curge spre Paradis. Particularitățile care clasează acest râu în top 3 locuri de poveste sunt farmecul aparte și caracteristica unică în lume dată de  algele verzi, roșii, albastre sau violet care trăiesc în albia de 20 de metri a râului.

Râul Cano Cristales, cel mai colorat râu din lume
Râul Cano Cristales, cel mai colorat râu din lume

Dacă ești tentat să ajungi în acest loc magic, alege luna Noiembrie pentru a o face căci în această lună, timp de câteva zile, are loc uimitoarea transformare dintr-un râu normal în cel mai frumos și mai spectaculos râu din lume. În acest moment al anului, râul este colorat în nuanțe superbe de roșu, albastru, verde precum și multe alte tonuri intermediare. Este de-a dreptul impresionant, ai să vezi!

Râul care curge spre Paradis
Râul care curge spre Paradis

Gheizerul Fly, forța impresionantă a naturii

Poziția a  treia din top 3 locuri de poveste este ocupată cu mândrie de Gheizerul Fly. Gheizerul Fly numit și Gheizerul Zburător este situat în Nevada și a luat naștere prin forța naturii dar și prin intervenția oamenilor. Mai exact, prin anul 1916 locuitorii zonei au descoperit acolo o sursă de apă termală în jurul căreia au săpat pentru a o scoate la suprafață, dând astfel naștere unei scursuri geotermale. Peste această scurgere geotermală s-a dezvoltat o structură, numită ulterior Gheizerul Fly, care mulți ani mai târziu a început să arunce apă termală la peste 5 metri înălțime.

Gheizerul Fly în top 3 locuri de poveste din lume
Gheizerul Fly în top 3 locuri de poveste din lume

Gheizerul Fly te va impresiona și prin aspectul rocilor. Acestea sunt colorate diferit, în funcție de mineralele dizolvate și de algele termofile prezente. Odată ajuns în zonă vei fi acaparat de nunațele de roșu intens, galben sau verde ale acestei opere de artă naturale de la care nu vei mai putea să-ți dezlipești privirea. Vei pleca de aici cu cele mai spectaculoase fotografii ever!

Gheizerul Zburător - Un adevărat spectacol al naturii
Gheizerul Zburător – Un adevărat spectacol al naturii

Sperând că v-am stârnit pofta de călătorit, vă urez succes în descoperirea acestor locuri de poveste sau de ce nu a altora la fel de frumoase și spectaculoase situate chiar pe teritoriul României precum Cheile Nerei, Cascada Bigăr sau Canionul 7 Scări!