Australia este o țară minunată, cele mai frumoase cuvinte din lume nu ar îndeajuns să caracterizeze acest teritoriu plin de farmec, renumit în întreaga lume numeroasele familii de canguri. Ei bine, Australia are secretele sale, iar minunile naturale nu sunt o raritate. Bungle Bungles este o regiune cu forme de relief cu totul și cu totul inedite, o componentă majoră din Parcul Național Purnululu din Australia de Vest. Multitudinea crestelor  cu nuanțe ce variază de la cărămiziu, la alb, crem și maro roșiatic crează un cadru unic care îi fascinează pe turiști.

Crestele intens colorate crează un labirint natural
Crestele intens colorate crează un labirint natural / Foto: www.outbackspirittours.com.au

Aborigenii au trăit în Bungle Bungles încă de acum 20 000 de ani, oamenii continuă să mențină o legătură puternică cu acest peisaj deosebit chiar și la momentul actual. Crestele distinctive ce capătă uneori forme comune, a unor turnuri sau chiar a unor stupi sunt formate din gresii și conglomerate, depozitate în Bazinul Ord în urmă cu aproximativ 350-375 milioane de ani. Peisajul a fost modificat complet și așa a apărut relieful denumit Bungle Bungles, cel care conferă alte dimensiuni întregii zone.

Bungle Bungles, un relief unic!
Bungle Bungles, un relief unic! / Foto: www.deviantart.com

Nisipul din Deșertul Tanami împreună cu vântul și precipitațiile abundente par a fi principalii factori care au dus la formarea acestei minunății naturale, zona fiind vizitată la momentul actual de milioane de turiști care străbat mii de kilometri doar pentru a se bucura de farmecul bizarelor formațiuni. Neobișnuitul orange și griul închis de pe formațiunile conice se datorează diferențelor dintre straturile de gresie. Benzile întunecare sunt semne cu acea rocă conține mai multă umiditate, iar fierul și manganul au colorat în nuanțe vii celelalte porțiuni.

Turiștii admiră necontenit orizontul inedit
Turiștii admiră necontenit orizontul inedit / Foto: pommepal.wordpress.com

Bungle Bungles este una dintre cele mai inedite zone unde îți poți petrece următoarea vacanță, aleile labirintice îți vor stârni curiozitatea și te vor determina să le străbați pentru ca tu să nu pierzi nimic din acest spectacol al naturii. Alte și alte formațiuni cu dimensiuni diferite, nuanțate într-un mod unic se vor dezvălui în toată splendoarea lor, și vor sublinia încă o dată că natura este cel mai mare arhitect din toți cei care au existat vreodată. Bungle Bungles este unul dintre cele mai spectaculoase și mai memorabile locuri pe care le-ai văzut vreodată și trebuie să profiți de șansa pe care natura ți-a oferit-o.

Bungle Bungles
Bungle Bungles / Foto: www.mikesalway.com.au

Zona este intens protejată de către autoritățile australiene și nu numai, însă interesant este faptul că turiștii pot opta pentru camping. Pentru o noapte sau mai multe vizitatorii pot alege să doarmă la cort și astfel se vor putea bucura pe deplin de farmecul nemaiîntâlnit al regiunii. Relieful din Bungle Bungles este deosebit în orice moment al zilei, dar apusul și răsăritul de soare sunt două momente pe care nu trebuie să le ratezi.

Bungle Bungles, Australia
Bungle Bungles, Australia

Așadar, Bungle Bungles este o regiune mai puțin renumită din Australia, relieful uimitor transformă total zona și îi conferă cu totul și cu totul alte dimensiuni.