Revelion la New York: spectacolul vieții

Revelion la New York: spectacolul vieții

Spiritul anului nou
Spiritul anului nou | Foto: ladyblitz.com

Pe măsură ce noul an e tot mai aproape, orașul New York se apropie cu pași repezi de una dintre cele mai cunoscute și apreciate sărbători de aici, un moment cu adevărat special: trecerea dintre ani. Cu adevărat, puține lucruri pot egala frumusețea unui revelion la New York alături de alte milioane de oameni ce ies în stradă și pentru a se bucura că un an se sfârșește și altul tocmai începe.

Desigur, cea mai cunoscută manifestare este faimosul Ball Drop din piața Times Square însă dincolo de acest eveniment, întregul oraș vibrează de bucurie și de sărbătoare iar după miezul nopții, petrecerile se încing și mai tare în localurile new yorkeze, unde atât localnicii cât și turiștii vin să serbeze, să bea și să socializeze împreună cu ocazia noului an.

Statuia Libertății
Revelion la New York: Statuia Libertății și artificiile| Foto: hdwallpapersinn.com

Revelion la new York: The Times Square Ball

Cum am pomenit și mai sus, probabil că prima pe lista evenimentelor de revelion la New York este The Times Square Ball…o minge de lumina. Acest eveniment a fost inițiat pentru prima dată în anul 1907 de către proprietarul ziarului The New York Times, Adolph Ochs. Acesta a dorit să își promoveze în acest fel publicația însă ceea ce nu a intuit este că dintr-o idee de advertising, The Times Square Ball va deveni un simbol al orașului în care se află, o manifestare unică a trecerii dintre ani.

Times Square se umple de oameni încă din seara de revelion, cu ore bune înainte de eveniment
Times Square se umple de oameni încă din seara de revelion, cu ore bune înainte de eveniment | Foto: powertripberkley.com

Totul începe la ora șase seara cu ridicarea mingii la înălțimea de 43 de metri cât are stâlpul pe care ea se află. De asemenea, tot cam pe atunci, primii participanți la eveniment primesc din partea organizatorilor și așa numitele party favours, mici daruri simbolice: pălării, baloane etc. Iar pe durata următoarelor ore, participanții au parte de concerte live dar și de numărători inverse din oră în oră pentru a marca sosirea anului nou în alte părți ale lumii.
Iar totul culminează la ora 12 fără un minut cu începutul coborârii. Dublată de melodia lui John Lennon ”Imagine”, mingea începe să coboare lent pe parcursul a 60 de secunde parcurgând întreaga înălțime a stâlpului. Iar la momentul când mingea de lumină ajunge la parter, un enorm foc de artificii se dezlănțuie pe cerul orașului deasupra clădirii One Times Square.

Din nou artificiile din New York
Din nou artificiile de revelion la New York | Foto: thedailymuse.com

Artificii de revelion în New York

Când ai de-a face cu un oraș la fel de mare precum Big Apple, este clar că un revelion la New York va oferi multe oportunități. Însă este remarcabil cât de multă lume adoră să urmărească focurile de artificii de la miezul nopții. Cum v-ar place să urmăriți aceste spectacole dintr-un loc cu totul aparte: de pe podul Brooklin.
Există tururi speciale ce își poartă invitații pe jos până pe Podul Brooklin, o excelentă platformă de vizionare pentru toate spectacolele de artificii din oraș. De aici veți putea vedea exploziile colorate de deasupra Central Park, Staten Island sau Grand Army Plaza dar și focurile de artificii lansate de pe Empire State Building, una dintre cele mai înalte clădiri din oraș. Desigur, prețul este unul pe măsura evenimentului, un asemenea tur pe podul Brooklin ajungând și la 50$ (la jumătate pentru copii) dar cu siguranță se merită.

Show în Times Square
Show în Times Square | Foto: hdwallpapersinn

Spectacole de revelion în New York

Orașul este un puternic centru cultural și artistic, motiv pentru care, un revelion la New York vă va oferi șansa unică de a participa la numeroase concerte, căci în această perioadă se organizează suficient de multe și pentru toate gusturile.
La Lincoln Center din New York, a devenit o tradiție să se țină câte un concert de anul nou. Iar de această dată, participanții vor avea ocazia să se bucure de acordurile muzicii clasice oferite de the New York Philarmonic la Avery Fish Hall.

Concert de anul nou
Concert de anul nou | Foto: bookmyshow.com

Și tot pentru pasionații de muzică clasică, proiectul Barge Music oferă fragmente din operele lui Bach cântate de o formație aflată pe o…barjă. Biletele sunt cam scumpe la 100 de dolari bucata dar ca bonus veți primi cidru, prăjiturele și ciocolată din partea casei.
Pentru cei ce apreciază spiritualitatea momentului, The Concert for Peace (Concertul pentru Pace) a devenit o tradiție anuală în New York încă din anul 1983. Este o manifestare foarte interesantă ce se ține în Catedrala St John the Divine, combinând rugăciunile cu muzica și cuvântările în timp ce fiecare participant ține o lumânare în mână.
Desigur, există mult mai multe concerte, dar în cele ce urmează ar trebui să vorbim puțin și despre spectacolele ce se țin de revelion la New York.

Locuri precum Beacon Theater din Upper West Side Manhattan, The Blue Note sau Joe’s Pub, organizează în această perioadă, diferite spectacole foarte interesante, majoritatea de stand-up comedy, unde veți putea petrece noaptea dintre ani râzând în hohote.

Un show de excepție
Un show de excepție | Foto> ladyblitz

Iar pentru o variantă de distracție împreună cu toată familia, puteți încerca Big Apple Circus. În ajun de an nou, circul din New York vă oferă un spectacol special începând cu ora 9.30 seara.

Alternative de distracție de revelion la New York

Există și alte soluții pentru petrecerea de revelion la New York iar una dintre cele mai selecte variante este o croazieră cu yacht-ul în jurul Manhattan-ului. O soluție scumpă dacă stăm să ne gândim că un bilet este aproape 350 de dolari dar pe de altă parte, când veți mai avea ocazia să navigați la bordul unui yach în stilul anilor ’20, savurând un pahar de șampanie în compania a doar 40 de oameni și bucurându-vă de peisaj, artificii și gustările servite în preajma anului nou.

Cum ar fi să petreceți revelionul în New York navigând pe așa ceva
Cum ar fi să petreceți revelionul în New York navigând pe așa ceva | Foto: mybergen.com

Însă mai mult ca sigur, dacă vă place distracția, toate aceste alternative vor păli în fața numeroaselor cluburi și baruri din New York, care sunt deschise toată noaptea și oferă ori concerte ale unor trupe locale fie diferite alte atracții. Băutură, muzică și multă distracție, ce poate fi mai ”cool” pentru noaptea de revelion la New York?