Oricâte ar fi propunerile de sezon la capitol călătorii, destinaţiile ideale pentru voiaje sofisticate la ski rămân regiunile franceze. Acestea impresionează prin farmecul lor aparte, dar mai ales prin modernizările de ultimă clasă ce pot satisface până şi cele mai sofisticate gusturi. Toate aceste calităţi le întruneşte şi Courchevel, o deosebită staţiune din inima Alpilor francezi, aflată chiar în Valea Tarentaise, în regiunea Rhone-Alpes. Aceasta nu s-ar diferenţia prea multe de celelalte ski resort-uri din lume dacă nu ar fi ea însăşi staţiunea cu cea mai mare pârtie din lume, o nesfârşită vale perfectă pentru ski.

Peisajele unice te vor face să revii în zonă!
Peisajele unice te vor face să revii în zonă! / Foto: skirebel.wordpress.com

Deosebita staţiune se află la altitudinea de 1850 de metri, aceasta a fost construită de la zero, întreg conceptul a luat naştere după Al Doilea Război Modial şi a devenit în timp un succes global. Turiştii din întreaga lume aleg să-şi petreacă vacanţele de iarnă în Courchevel pentru a se bucura din plin de farmecul sezonului rece şi de sesiuni nefârşite de ski într-una dintre cele mai frumoase staţiuni din întreaga lume.

Cele mai bune pârtii de ski pun la încercare limitele turiştilor
Cele mai bune pârtii de ski pun la încercare limitele turiştilor / Foto: www.skimorzine.com

Cea mai mare zonă de ski din lume pune la dispoziţia turiştilor toate facilităţile, există pârtii de ski atât pentru începători cât şi pentru cei experimentaţi. Echipamentul poate fi închiriat chiar din zonă, iar Courchevel poate fi locul unde ai practicat pentru prima data ski-ul, asta pentru că regiunea pune la dispoziţia turiştilor profesori bine specializaţi. Deosebita staţiune este supranumită “Saint Tropez al sporturilor de iarnă”, frumuseţea sa este un magnet pentu o clientelă selectă de celebrităţi, oameni bogaţi şi familii regale ce vizitează zona pentru a se bucura din plin de aerul tare de munte.

În Courchevel te aşteaptă cele mai luxoase locuri de cazare
În Courchevel te aşteaptă cele mai luxoase locuri de cazare / Foto: background-pictures.picphotos.net

Cele mai luxoase şi mai prestigioase hoteluri îşi aşteaptă turiştii, staţiunea este dominată de 11 hoteluri de 5 stele şi câteva de 6 stele denumite deja palate de vacanţă. Nici o altă staţiune de ski din Franţa nu are locuri de cazare cu 6 stele, un alt aspect inedit la Courchevel.

Plimbările cu telecabina dezvăluie privelişti uimitoare
Plimbările cu telecabina dezvăluie privelişti uimitoare / Foto: www.onthesnow.com

Minunatul ski resort din inima Alpilor francezi este catalogat ca fiind o destinaţie de vacanţă scumpă, dar care oferă turiştilor săi tot răsfăţul de care aceştia au nevoie. Marea majoritate a vizitatorilor care trec graniţele frumoasei locaţii de ski sunt de origine rusă, staţiunea este renumită printre bogaţii Rusiei care petrec momente minunate alături de cei dragi în timpul Crăciunului şi Anului Nou.

În timpul Sărbătorilor de Iarnă regiunea se transformă într-un adevărat spectacol
În timpul Sărbătorilor de Iarnă regiunea se transformă într-un adevărat spectacol / Foto: www.snowplaza.co.uk

Dacă vizitezi regiunea, profită din plin şi de renumita gastronomie franceză, o adevărată încântare pentru cei care adoră preparatele sofisticate. Gustul acestora nu ar mai fi la fel în lipsa unui pahar de vin de cea mai bună calitate, obţinut de către adevăraţi maeştri în domeniu. Deşi o vacanţă în Courchevel este destul de costisitoare, experieţa unică de care vei avea parte va fi de nepreţuit!