Palatul Buckingham, inima Londrei!

Palatul Buckingham, inima Londrei!

Palatul Buckingham, Londra
Palatul Buckingham, Londra / Foto: http://www.london-sights.net

Londra este un oraș binecuvântat cu obiective turistice interesante, este locul unde ai putea descoperi la nesfârșit lucruri noi, spațiul care are foarte multe de oferit vizitatorilor săi. Palatul Buckingham este reședința oficială a monarhilor din Regatul Unit, principalul loc de muncă al acestora, spațiul unde au loc zi de zi, an de an, fel de fel de ceremonii fastuoase. Clădirea impunătoare este una dintre cele mai interesante din Londra, iar faptul că aici se desfășoaă cele mai importante evenimente regale crează curiozitate în rândul vizitatorilor de pretutindeni.

Cele mai importante evenimente din oraș au loc la palat
Cele mai importante evenimente din oraș au loc la palat / Foto: http://planetden.com

La început, palatul a fost denumit Casa Buckingham, construcția fiind ridicată pentru Ducele de Buckingham pe un teren ce fusese proprietate private cu cel puțin 150 de ani înainte. Buckingham devine în cele din urmă palatul regal oficial al monarhiei britanice, începând cu anul 1837. Structura palatului este schimbată începând cu secolul al XIX-lea și tot atunci se construiește pe aripa de est celebrul balcon de unde membrii familiei regale salută mulțimea.

Interioarele sunt uimitoare!
Interioarele sunt uimitoare! / Foto: http://freehdw.com

Palatul Buckingham măsoară 120 de metri în lungime, ocupând o suprafață totală de peste 77 000 de metri pătrați. Principalele camera ale palatului sunt orientate în partea de vest, interioarele fiind de-a dreptul uimitoare. Pereții au fost pictați cu măiestrie, iar cea mai mare a mobilierului este adusă din China, în urma unei comenzi speciale pentru palat.

Poarta principală urmează același design interesant
Poarta principală urmează același design interesant / Foto: http://www.panoramio.com

Există camere de muzică, de ceai, încăperi unde regina servește micul dejun, dar și acele camere imense unde fețele regale primesc fel de fel de invitați de seamă. Unele camere au fost special decorate pentru vizitatori, așa cum s-a întâmplat în anul 1844 când Împăratul Nicolai I al Rusiei a făcut o vizită oficială la palat. Venirea Împăratului Napoleon al III al Franței la Palat a fost un eveniment fastuos moment în care s-a deschis  o camera special amenajată pentru el.

Mobilierul a fost comandat, în mare parte, din China
Mobilierul a fost comandat, în mare parte, din China / Foto: http://www.eyerevolution.co.uk

În fiecare an, aproximativ 50 000 de invitați se distrează la Palatul Buckingham la petrecerile din grădină, recepții oficiale și banchete. În fiecare an, în lunile iulie-august câteva camere din Palatul Buckingham sunt deschise vizitelor publice. Turiștii curioși profită de șansa de a se afla câteva minute în camerele unde se desfășoară evenimentele oficiale din Londra și mulți dintre ei rămân uimiți de frumusețile pe care le văd. În restul anului, turiștii pot vizita o impresionantă galerie de artă, locul unde sunt expuse o sumedenie de lucrări ce aparțin artiștilor englezi și nu numai.

Palatul Buckingham devine o altă clădire, în funcție de eveniment
Palatul Buckingham devine o altă clădire, în funcție de eveniment / Foto: http://photoblog.nbcnews.com

Astfel, Palatul Buckingham este un simbol al monarhiei britanice, dar și una dintre cele mai bune galerii de artă din întreaga lume. Palatul găzduiește de asemeni birourile Casei Regale și este locul de muncă a unui personal specializat alcătuit din 450 de oameni.