Beirut este capital Libanului, acel tip de oraș care are multe de oferit fiecărui gen de turist în parte, o combinație inedită de secte, religii și un stil de viață care încântă vizitatorii. Beirutul este orașul unde poți servi preparate exotice în cele mai exclusiviste restaurante din lume și locul unde te poți plimba nestingherit pe străzile întortocheate, de aici și supranumele de “Parisul Orientului Mijlociu”.

Clădirile moderne le-au înlocuit pe cele vechi devastate de războaie
Clădirile moderne le-au înlocuit pe cele vechi devastate de războaie / Foto: http://www.skyscrapercity.com

Beirut este cel mai mare oraș din Liban și a fost singurul care a avut dintotdeauna statul de metropolă, restul fiind orășele foarte mici care nu au reușit să se dezvolte în timp. Capitala Libanului a supraviețuit unei istorii dure, săpături în zona centrală a orașului au scos la iveală rămășițe ale fenicienilor, ale civilizației arabe, otomane și romane. Astfel, Beirut este astăzi o îmbinare plăcută de culturi, această istorie bogată a alcătuit un teritoriu unic cu un spirit cu totul și cu totul deosebit.

Mare parte dintre clădirie din Beirut au fost construite recent
Mare parte dintre clădirie din Beirut au fost construite recent / Foto: http://hdfons.com

Capitala Libanului a câștigat teren pe harta turistică a lumii începând cu anul 1989, atunci când se construiește masiv pentru câștigarea statutului de centru turistic, intelectual și cultural. Beirut a preluat câte ceva și din evoluția mass-mediei și modei din Dubai, dorind să se impună și pe aceste planuri. În Beirut, arhitectura europeană se regăsește peste tot, specifice sunt cafenelele în aer liber unde locuitorii și vizitatorii obișnuiesc să lenevească ore bune. Fiecare sector din Beirut este alcătuit din obiective turistice interesante, unele zone au locuitori prietenoși, alții ușor agresivi.

Muzeul Național
Muzeul Național / Foto: http://en.wikipedia.org

În Beirut este plăcut să te plimbi pur și simplu pe străzi, viața libaneză este un adevărat spectacol, așa încât vei rămâne sigur cu amintiri demne de povestit celor dragi. Războaiele frecvente din Liban au distrus clădirile vechi, cu semnificații istorice, dar în locul acestora au apărut clădiri moderne, trendul din mai toate orașele lumii. Câteva muzee păstrează încă vie istoria Beirutului, cel mai mare dintre ele este Muzeul Național. Aici sunt expuse peste 1300  de artefacte, ele datează din diverse perioade, cea mai veche din Epoca Preistorică, altele din Epoca Medievală.

Rocile Porumbeilor
Rocile Porumbeilor / Foto: http://anobelodisho.com

Rocile Porumbeilor alcătuiesc un monument natural îndrăgit de către vizitatori, fiind de fapt un mic pasaj în Marea Mediterană alcătuit de câteva roci de dimensiuni medii. Este un loc minunat pentru a sta la soare, la una dintre cafenelele din zonă, dar există și varianta unei plimbări cu barca.

Turnul cu ceas din Place de l'Etoile
Turnul cu ceas din Place de l’Etoile / Foto: http://ani-shah.com

Place de l’Etoile este o zonă construită de francezi în secolul al XX-lea și devastată în timpul războiului civil. Regiunea a fost restaurată, aici se află și Catedrala Sfântul Gheorghe, cea mai veche biserică din oraș. În catedrală există și un muzeu subteran cu exponate interesante.

Există diverse variante prin care poți admira panorama orașului
Există diverse variante prin care poți admira panorama orașului / Foto: http://hdwallpappers.com

Așadar, Beirut este un oraș interesant, este locul care se bucură de o cultură cu totul și cu totul specială. Turiștii vor să cunoască îndeaproape măcar o mică parte din această cultură impresionantă, peste 2 milioane de vizitatori ajung anual în Beirut și rămân uimiți de frumusețile orașului.