Frumoasele moschei ale lumii nu fac decât să demonstreze faptul că relația omului cu divinitatea a fost mereu una puternică, fapt sugerat de măreția lăcașelor de cult și de materialele prețioase cu care acestea au fost împodobite. În regiunea Kuala Terengganu, în Malaezia a fost construită Moscheea de Cristal, o structură impozantă din oțel, sticlă și cristal, devenită deja un simbol al zonei în care a fost ridicată.

Cupolele strălucitoare crează un cadru unic
Cupolele strălucitoare crează un cadru unic / Foto: nexttriptourism.com

Lăcașul de cult se află chiar în Parcul Islamic, pe Insula Wan Man și schimbă complet peisajul, conferind orizontului cu totul și cu totul alte dimensiuni. Edificiul a fost construit pe durata a doi ani, în perioada cuprinsă între anii 2006-2008 și este la momentul actual una dintre cele mai impozante moschei din întreaga lume. Inaugurarea oficială a avut loc pe 8 februarie 2013, atunci când autoritățile malaeziene au deschis oficial, și pentru public, ușile moscheei. Imediat după lansare, edificiul a devenit una dintre cele mai populare atracții turistice din Malaezia, curiozitatea vizitatorilor din întreaga lume este legată și de costul total al lucrărilor estimat la peste 80 de milioane de dolari,

O punte din lemn te conduce spre intrarea în moschee
O punte din lemn te conduce spre intrarea în moschee / Foto: shamabd.aminus3.com

Lăcașul de cult malaezian a fost proiectat în așa fel încât, ca la evenimentele religioase, să poată să participe,  în același timp, peste 1500 de credincioși. Parcul Islamic include o mulțime de edificii fascinante ce fac parte din lumea islamică, cultura islamică de pe tot Globul strălucește în acest parc tematic. Moscheea de Cristal rămâne unul dintre cele mai spectaculoase locuri de pe Pământ, un spațiu elegant și modern ce contrastează oarecum cu legile nescrise ale cultului islamic.

Interiorul este tipic moscheelor islamice
Interiorul este tipic moscheelor islamice / Foto: pixgood.com

Aspectul edificiului este evidențiat de apele din jurul său, dacă vizitezi regiunea trebuie să admiri moscheea în timpul unei zile însorite sau noaptea atunci când clădirea este intens iluminată. În apele din jur se reflectă într-un mod plăcut imaginea moscheei islamice, elementele din sticlă strălucesc, iar acum este momentul-cheie în care poți fotografia minunata structură. Imaginile sunt unice, fotografii ce înfățișează grandioasa moschee sunt utilizate în promovarea turismului malaezian.

Moscheea de Cristal, noaptea
Moscheea de Cristal, noaptea / Foto: islami7.blogspot.ro

Vizitatorii ce vor să obțină o imagine de ansamblu a edificiului optează chiar și pentru o plimbare cu barca pe apele din jurul moscheei, de aici construcția este cu adevărat uimitoare. Încă de la lansare, construcția a provocat o serie de reacții contrastante, de admirație sau chiar critici dure la adresa liniilor arhitecturale. Unii au afirmat că acest cost total al lucrărilor nu este justificat, alții consideră că moscheea schimbă complet orizontul malaezian.

Întreg proiectul este estimat la peste 80 de milioane de dolari
Întreg proiectul este estimat la peste 80 de milioane de dolari / Foto: www.gopixpic.com

Oricum ar fi, Moscheea de Cristal rămâne un punct de inspirație pentru construcțiile viitoare, un proiect grandios ce întrece imaginația umană.