Lech, cel mai bun ski resort de pe teritoriul Austriei

Lech, cel mai bun ski resort de pe teritoriul Austriei

Lech, Austria
Lech, Austria / Foto: www.nestur.com

Iarna nu ar mai fi la fel de frumoasă în lipsa câtorva zile petrecute la munte, acolo unde zăpada căzută din abundenţă transformă complet peisajele unice. Lech este un sat de munte şi o staţiune de ski exclusivistă din zona Vorarlberg, acea destinaţie turistică magică ce te face să revii în zonă iar şi iar. Acest loc deosebit a fost fondat de către norvegieni în secolul al XIV-lea, devenind astăzi o zonă liniştită, dar foarte bine modernizată. Staţiunea austriacă poate satisface chiar şi cele mai sofisticate gusturi, există o mulţime de locuri de cazare şi servicii ce pot răspunde tutror solicitărilor venite din partea vizitatorilor.

Hotelurile de lux sunt ca un magnet pentru turiştii pretenţioşi
Hotelurile de lux sunt ca un magnet pentru turiştii pretenţioşi / Foto: www.zastavki.com

În ultimii ani, Lech a devenit o destinaţie turistică de top, orientată mai ales spre cei care vor să practice sporturile de iarnă şi nu numai. Micul sat s-a transformat în locul unde a luat naştere tehnica modernă de ski alpin, fiind la momentul actual o zonă iubită de către turiştii din toate colţurile lumii.

Cele mai bune pârtii de ski testează limitele turiştilor
Cele mai bune pârtii de ski testează limitele turiştilor / Foto: famouswonders.com

Principala atracţie o reprezintă pârtiile foarte bine amenajate şi marcate în funcţie de gradul de dificultate. Există pârtii pentru începători, dar şi pentru cei mai avansaţi care vor să-şi testeze limitele şi să-şi perfecţioneze tehnicile.

Peisajele unice te vor sa face să revii în Lech
Peisajele unice te vor sa face să revii în Lech / Foto: www.brinvy.biz

Cei care nu sunt adepţi ai sporturilor de iarnă nu trebuie să stea deoparte, există multe activităţi relaxante sau distractive. Peisajele uimitoare ar fi motivul pentru care trebuie să porneşti imediat într-o plimbare, să explorezi împrejurimile şi să admiri necontenit frumuseţile care alcătuiesc acest Colţ de Rai.

Plimbările cu telecabina oferă imagini spectaculoase
Plimbările cu telecabina oferă imagini spectaculoase / Foto: travelglobally.co.uk

Dacă mersul pe jos, prin zăpadă nu-ţi surâde, trebuie să ştii că poţi opta oricând pentru un traseu complet cu telecabina, momente în care vei avea parte de panorama întregii regiuni. Acest ski resort de top arată altfel de la înălţime, o plimbare cu telecabina îţi ofere alte perspective asupra fostului sat unde s-au refugiat odată norvegienii.

Biserica Sfântul Nicolae
Biserica Sfântul Nicolae / Foto: www.panoramio.com

Staţiunea Lech nu înseamnă doar pârtii de ski infinite, există mai multe obiective turistice interesante şi încărcate de istorie. Unul dintre acestea este Biserica Sfântul Nicolae, construită în stil gotic la începutul anului 1390. Ultimele renovări s-au efectuat în anul 1970, însă s-a păstrat arhitectura iniţială. Simbolul lăcaşului de cult este turnul înalt de 33 de metri, vizibil de la distanţe mari, dar şi clopotele din bronz, cel mai vechi dintre acestea datează de la începutul secolului al XIV-lea.

Restaurantele din zonă au un aspect cu totul şi cu totul special
Restaurantele din zonă au un aspect cu totul şi cu totul special / Foto: hotelsandstyle.com

Acest sat liniştit din inima Austriei a atras şi atenţia feţelor regale şi a celebrităţilor, mai multe personalităţi au vizitat regiunea de-a lungul timpului. Prinţesa Diana, Prinţesa de Wales sau Tom Cruise sunt doar câteva dintre personalităţile care au schiat în zonă.