Locurile liniştite din inima naturii sunt acele zone de care avem mai nevoie atunci când vrem să ne recăpătăm liniştea. Regiunea care defineşte perfect calmul absolut se află în zona Badian, Cebu, în Filipine şi poartă numele de Cascada Kawasan. La doar 130 de kilometri distanţă de Oraşul Cebu se regăseşte acest Colţ de Rai, o succesiune de cascade cu ape nuanţate în culoarea safirului. Căderile de apă nu fac decât să întregească acest orizont splendid şi crează un fel de muzică a naturii pe care nimeni altcineva nu ar putea să o intoneze.

Kawasan, cea mai frumoasă cascadă din Filipine
Kawasan, cea mai frumoasă cascadă din Filipine / Foto: princesscristyann.blogspot.com

O bună parte din traseul care duce spre cascade se străbate pe jos, autorităţile nu au dorit să distrugă mediul natural, de aceea există doar un drum pietruit care şerpuieşte în Munţii Barangay Matutinao. După ce ai străbătut aproximativ un klilometru şi jumătate se va dezvălui în toată splendoarea ei prima cascada care este şi cea mai mare dintre cele trei. Aceasta este de obiecei şi cea mai aglomerată, turişti veniţi din toate colţurile lumii roiesc în jurul ei pentru a-i surprinde frumuseţea unică. Regiunea din jurul primei cascade este bine amenajată, există restaurante de unde poţi gusta câte ceva din cele mai bune preparate filipineze, dar şi cabane pe care le poţi închiria în cazul în care rămâi peste noapte.

Apele reci ca gheaţa îţi readuc enegia şi vitalitatea de care ai nevoie
Apele reci ca gheaţa îţi readuc enegia şi vitalitatea de care ai nevoie / Foto: www.wykop.pl> www.wykop.pl

Apele cascadelor nu sunt doar motiv de admiraţie, ci sunt şi un bun prilej de distracţie. Dacă ajungi în regiune, vei remarca plutele tradiţionale făcute cu măiestrie de către filipinezi şi nu sunt puţini cei care se avântă pe apă cu aceste ambarcaţiuni rudimentare. De multe ori Cascada Kawasan este considerată a fi o piscină răcoroasă, apele de gheaţă îţi vor aduce cu siguranţă vitalitatea şi energia de care ai nevoie.

Plute filipineze
Plute filipineze / Foto: fiuzu.com

Împrejurimile sunt o oportunitate pentru turiştii dornici de a petrece mult timp în natură. Munţii Barangay Matutinao au ceva de oferit pentru fiecare vizitator în parte, atât celor dornici de relaxare, cât şi celor care, dimpotrivă, aleg aventura şi adrenalina. Există multe trasee perfecte pentru plimbări, momente în care turiştii de pretutindeni se bucură din plin de aerul curat de munte, de vegetaţia din jur şi de fauna care întregeşte acest peisaj mirific. Pentru aventurieri sunt multe trasee montane gata pregătite să le pună limitele la încercare, aceste sunt destinate curajoşilor şi celor care deţin un echipament specializat. Nimeni nu-şi doreşte ca vacanţa de vis să se sfârşească tragic.

Nuanţa apei se schimbă în funcţie de condiţiile meteo
Nuanţa apei se schimbă în funcţie de condiţiile meteo / Foto: www.sawallpapers.com

Pe traseul care duce spre frumoasele cascade există o mulţime de magazine de suveniruri, buticuri de unde poţi cumpăra câteva amintiri pentru cei dragi. Cu siguranţă tu nu vei uita niciodată vizita la Cascada Kawasan!