Riviera italiană, cea mai colorată regiune de pe Terra

Riviera italiană, cea mai colorată regiune de pe Terra

Portofino, Italia
Portofino, Italia / Foto: travelhdwallpapers.com

Italia este o sursă inepuizabilă de obiective turistice unice, locuri surprinzătoare cum nu mai există altele pe Pământ. Riviera italiană întrece orice aşteptare, zona de coastă a mării este o colecţie impresionantă de locuri pline de farmec, foste sate de pescuit transformate astăzi în destinaţii turistice de top. Regiunea de coastă a Liguriei, este de fapt un ţărm cu o lungime totală de 350 de kilometri, alcătuit din renumitele clădiri multicolore, o amprentă a întregii regiuni. Există multe locuri frumoase pe care le poţi vizita pe Riviera italiană, în continuare vom vedea care sunt cele mai interesante dintre ele.

Manarola, Cinque Terre
Manarola, Cinque Terre / Foto: www.goodfon.su
Cinque Terre, cele 5 perle ale Italiei

Cinci orăşele mici situate chiar pe stâncile mării, formează un peisaj unic alcătuit din cărări întortocheate, edificii multicolore şi cele mai frumoase plaje de pe teritoriul Italiei. Cele cinci orăşele sunt Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza, Moterosso al Mare, orizonturi de vis, vizitate anual de milioane de turişti din întreaga lume.

Plajele unice sunt ca un magnet pentru turiştii de pretutindeni
Plajele unice sunt ca un magnet pentru turiştii de pretutindeni / Foto: www.allmacwallpaper.com

Iniţial, paradisul italian cu numele de Cinque Terre a fost construit ca zonă de apărare împotriva piraţilor, însă a devenit uşor uşor un loc unic care adaugă mai mult farmec Italiei. Cele cinci orăşele şi dealurile din jur mai poartă numele de Parcul Naţional Cinque Terre, fiind protejate de Patrimoniul Mondial UNESCO.

Portofino
Portofino / Foto: www.hdwpapers.com
Portofino, un loc de vis

Portofino s-a transformat dintr-un mic sat de pescari într-o staţiune turistică de lux, renumită în întreaga lume pentru portul său pitoresc, peisajele contrastante şi pentru stilul de viaţă relaxat al locuitorilor de aici.

Portofino şi calmul absolut pe care îl inspiră
Portofino şi calmul absolut pe care îl inspiră / Foto: < a href =”http://beauty-places.com”> beauty-places.com

Întreaga zonă inspiră pace şi calm şi primul drum ar trebui să-l faceţi pe plajele din jurul localităţii, ce impresionează mai ales prin nisipul fin şi apele de safir a căror valuri înspumate se lovesc de ţărmâul stâncos. Plimbările cu yachtul sunt maniera prin care poţi obţine o altă perspectivă asupra regiunii, o activitate pe care turiştii o practică cu plăcere.

În cramele de pe Riviera italiană se regăsesc cele mai bune vinuri
În cramele de pe Riviera italiană se regăsesc cele mai bune vinuri / Foto: urbanfragment.wordpress.com
Riviera italiană şi tradiţiile sale unice

Acest ţărm cu lungimea de 350 de kilometri nu este doar ansamblul alcătuit din plaje întinse şi edificii multicolore. Zona mai este renumită în întreaga lume şi pentru culturile de struguri din care se obţin diverse sortimente de vinuri de cea mai bună calitate. Relieful deluros crează un cadru propice care a dus la dezvoltarea viticulturii şi implicit la obţinerea de sortimente unice de vin alb, roşu sau rose. Restaurantele din regiune servesc preparate tradiţionale deosebite, gustul lor nu ar mai fi acelaşi în lipsa unui pahar de vin bun. Mai puteţi încerca şi varianta locală de Limoncello, un lichior specific sudului Italiei obţinut din lămâi.

Plimbrile pe apă dezvăluie orizonturi noi
Plimbrile pe apă dezvăluie orizonturi noi / Foto: funny-pictures.picphotos.net

Riviera italiană alcătuieşte unul dintre cele mai frumoase şi mai colorate locuri de pe Terra, o destinaţie de vacanţă uimitoare fără de care Italia nu ar mai fi aceeaşi.