India este alegerea perfectă dacă vrei să te descoperi, să afli mai multe despre tine şi să încerci experienţe noi. Poţi lucra ca voluntar în cadrul orfelinatului ridicat de Maica Tereza, ceea ce sigur îţi va schimba viaţa şi modul de a privi lumea, poţi zbura deasupra apelor într-un balon cu aer cald, poţi face yoga pe una din plajele cu nisip fin sau poţi excalada unul dintre vârfurile munţilor Himalaya. Orice ai alege, poţi fi sigur de reuşita vacanţei.

În India există şase religii principale şi fiecare are proprii zei, sfinţi sau profeţi pe care îi venereză aşa cum se cuvine. Hinduismul, Budismul, Sikhismul şi Jainismul s-au născut aici, iar Creştinismul şi Islamismul au parte de toată atenţia localnicilor. Din această cauză în India au loc zi de zi tot felul de practici şi festivaluri transmise odată cu legendele despre aceste locuri.

Dacă nu vrei să participi la aceste festivaluri poţi merge la târguri, aşa numitele melas. Cel mai important este Kumbha Mela, un târg organizat o dată la şase şi la 12 ani la Prayag. Legenda acestor locuri spune că, atunci când zeii s-au luptat să ia borcanul cu nectar nemuritor de la demoni,  din acesta au căzut patru picături pe pământ iar Prayag este unul dintre cele patru locuri.

India3
Darbar Festival

Muzica indiană este variată şi diferă de la regiune la regiune. În India poţi asculta cântece folk, melodii populare, muzică tribală sau clasică, pentru fiecare dintre ele folosindu-se instrumente speciale. Dansul este mai mult decât o tradiţie, este o artă inspirată din mitologie şi literatura clasică, iar Darbar Festival este un festival de muzică indiană clasică ce se desfăşoară în fiecare an, timp de o săptămână, la Londra.

Taj Mahal
Taj Mahal

Taj Mahal – simbolul arhitectonic al Indiei

În fiecare an mii de turişti pornesc în călătorie cu destinaţia India să vadă cu ochii lor impresionanta declaraţie de dragoste sculptată în piatră de împăratul Shah Jahan pentru soţia lui, Mumtaz Maha. Legenda spune că ultima dorinţă a acesteia a fost ca împăratul să-i ridice un moment, sperând astfel că oamenii nu o vor uita niciodată. Aproximativ 20.000 de muncitori şi 1.000 de elefanţi au muncit la ridicarea acestui monument timp de 22 de ani. Astăzi Taj Mahal este considerată una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne.

Peşterile elefanţilor

Situate la 9 km de oraşul Mumbai, Peşterile elefanţilor adăpostesc templul închinat zeului Shiva, zeul suprem în shivaism. Aceste peşteri datează de pe vremea regilor Silhara şi conţin o impresionantă expoziţie de sculpturi vechi.

Goa, India
Goa

Goa, paradisul plajelor

Nu întâmplător Goa, unul dintre cele mai mici state ale Indiei, a fost numit Paradisul Plajelor. Odată ajuns aici descoperi una dintre cele mai frumoase plaje ale lumii, cu nisipul alb, extrem de fin, ce atrage în fiecare an mii de turişti din toate colţurile lumii.

Despre India Mark Twain obişnuia să spună: „India este leagănul omenirii, locul de naştere al vorbirii, mama istoriei, bunica legendei, străbunica tradiţiei”.  Când vei ajunge în aceste locuri, vei înţelege şi vei da dreptate acestor vorbe.