Saarbrucken, un oraş romantic!

Saarbrucken, un oraş romantic!

Saarbrucken, Germania
Saarbrucken, Germania / Foto: http://www.33.la

Saarbrucken este un frumos oraş german, cea mai mare metropolă şi în acelaşi timp capitala regiunii Saarland. Oraşul este situat foarte aproape de graniţa cu Franţa, Saarbrucken fiind un mix interesant dintre cele două culturi. Saarbrucken a fost fondat în anul 1909, prin fuziuea a trei oraşe, fiind astăzi o metropolă plină de viaţă şi energie.

Biserica Ludwig din Saarbrucken
Biserica Ludwig din Saarbrucken / Foto: http://commons.wikimedia.org

Dacă ajungi în Sarrbrucken, trebuie să ştii că acest oraş splendid este potrivit pentru turiştii de toate vârstele, pentru tineri, adulţi sau familii cu copii. Există o sumedenie de activităţi pe care fiecare tip de turist le poate desfăşura, totul pentru ca vacanţa să fie o reuşită. Primul obiectiv turistic pe care trebuie să-l vizitezi neaparat în Saarbrucken este Biserica Ludwig, un lăcaş de cult protestant construit după arhitectrura barocă. Edificiul urmează planul unei crunci greceşti, Biserica Ludwig este o adevărată capodoperă arhitecturală şi în acelaşi timp cea mai veche construcţie din oraş. Interiorul este decorat cu fel de fel de elemente interesante, a vizita Biserica Ludwig este o experienţă inedită.

Podul care trece peste Râul Saar
Podul care trece peste Râul Saar / Foto: http://www.desktopwallpapers4.me

Saarbrucken are o reţea de transport public excelentă, deci va fi foarte uşor să te deplasezi dintr-o parte în cealaltă a oraşului, cu autobuzul sau cu tramvaiul. La orele prânzului mijloacele de transport în comun devin arhipline, atunci când elevii sau studenţii termină sau încep cursurile. Saarbrucken este şi un centru educaţional, locul unde se regăsesc multe şcoli şi univeristăţi. Podul din Saarbrucken este o amprentă personală a oraşului, elementul care conferă zonei un farmec aparte şi un aer romantic. Deseori, grupuri de oameni se strâng în apropierea podului pentru a admira apusul soarelui, un moment-cheie dacă vrei să vezi zona în toată splendoarea sa.

Palatul din Saarbrucken
Palatul din Saarbrucken / Foto: http://en.wikipedia.org

Palatul din Saarbrucken este o altă capodoperă arhitecturală, o clădire impunătoare care atrage atenţia prin albul său imaculat. Acesta este situat pe malul stâng al Râului Saar, fiind un edificiu realizat în stil baroc, astăzi sediu administrativ al Consiliului de Administraţie din Saarbrucken. În interiorul Palatului din Saarbrucken se află şi Muzeul de Istorie din Saarland, locul unde poţi afla mai multe despre evenimentele din trecutul zonei.

Saarbrucken, oraşul cu aer romantic
Saarbrucken, oraşul cu aer romantic / Foto: http://stuffkit.com

Saarbrucken este un oraş vizitat intens mai ales în timpul verilor, atunci când vremea este plăcută, iar ploile mărunte specifice zonei dispar. În Saarbrucken există o sumedenie de restaurante, baruri, cluburi şi cafenele cochete, locuri unde poţi servi diverse preparate în timp ce te bucuri de atmosfera specială a oraşului. Un preparat tradiţional al zonei Saarland este Schwenker, un fel de friptură pregătită pe un gratar special. Acest fel de mâncare este servit deseori în timpul festivalurilor, gustul acestui preparat fiind completat perfect de o bere rece, germană.

Oraşul este constituit din clădiri impunătoare
Oraşul este constituit din clădiri impunătoare / Foto: http://crispme.com

Aşadar, Saarbrucken este un oraş splendid, locul unde fiecare turist în parte se va bucura de relaxare în cea mai mare metropolă din Saarland.