Staţiunile montane sunt destinaţii de vacanţă perfecte pentru verile caniculare, locuri cu peisaje de poveste, unde se simte acel aer montan incomparabil. Din această categorie face parte şi Whistler Resort, un oraş-staţiune Canadian, aflat în regiunea British Columbia, la aproximativ 125 de kilometric nord de Vancouver. Whitler Resort a fost votat ca şi destinaţie turistică de top în America de Nord, de-a lungul timpului au apărut numeroase articole despre acest loc mirific, chiar în reviste de specialitate renumite în întreaga lume.

Whistler Resort pune la dispoziţia turiştilor toate facilităţile
Whistler Resort pune la dispoziţia turiştilor toate facilităţile / Foto: http://www.carrier.co.uk

Whistler Resort are o populaţie permanent de aproximativ 9960 de locuitori, în afara personalului de excepţie provenit, în special, din Australia şi Europa, care stă în permanent la dispoziţia turiştilor. Peste două milioane de turişti din toate colţurile lumii vizitează, anual, Whistler Resort, anul 2010 fiind momentul în care frumoasa staţiune a găzduit celebrele Jocuri Olimpice, evenimentul fiind un spectacol în sine.

La ski pe crestele montane din Whistler Resort
La ski pe crestele montane din Whistler Resort / Foto: http://fivegreatest.com

Whistler Resort este o destinaţie de vacanţă perfecta, atât în sezonul de vară, cât şi iarna, pentru că fiecare perioadă vizitatorii pot desfăşura tot felul de activităţi interesante şi antrenante. Whistler Resort este o staţiune montană modernă, bine dezvoltată din punct de vedere al amenajărilor turistice, astfel cele mai moderne sporturi, locuri de cazare şi de relaxare se regăsesc şi aici. Ski-ul alpin şi snowboardingul sunt motivele principale pentru care turiştii vizitează Whistler Resort în timpul iernii. Zona este binecuvântată cu zăpadă din abundenţă, dar există şi instalaţii de zăpadă artificială în cazul în care se întâmplă să nu ningă.

Aventuri pe două roţi
Aventuri pe două roţi / Foto: http://rockymountainroadbikes.com

Ciclismul montan şi drumeţiile sunt activităţi specifice sezonului călduros, atunci când zona este verde, iar temperaturile perfecte pentru plimbări îndelungate. Există şi varianta unui traseu complet cu telecabina, moment în care se dezvăluie o privelişte impresionantă a întregii regiuni. O vegetaţie bogată a dus la formarea unei faune pe măsură, astfel o populaţie bogată de urşi bruni şi urşi grizzly duc o viaţă liniştită în împrejurimile din Whistler Resort. De menţionat este că Whistler Resort a fost la început o imensă groapă de gunoi, principalul loc de unde se alimentau urşii. Zona a fost complet recondiţionată devinind astăzi o splendidă destinaţie de vacanţă şi un loc perfect pentru relaxare. În timp a revenit şi populaţia de urşi, aceasta fiind mai bogată decât pe vremea când Whistler Resort era doar o groapă de gunoi.

Plimbările cu telecabina dezvăluie privelişti deosebite
Plimbările cu telecabina dezvăluie privelişti deosebite / Foto: http://en.wikipedia.org

Peisajele unice din Whistler Resort nu au atras doar atenţia turiştilor, ci şi a producătorilor sau regizorilor de film. Numeroase scene de film s-au filmat în Whistler Resort, dintre care cel mai recent  The Crash Reel, apărut în 2013. Imagini din frumoasa staţiune de vacanţă apar frecvent pe canalele de televiziune din toată lumea.

Peste două milioane de turişti vizitează anual staţiunea montană
Peste două milioane de turişti vizitează anual staţiunea montană / Foto: http://www.pinnacleworldwide.co.uk

Aşadar, Whistler Resort este o staţiune montană deosebită, locul unde fiecare turist în parte poate petrece o vacanţă de vis, în inima munţilor.