Bibury, simplitatea unui sat cu specific englez

Bibury, simplitatea unui sat cu specific englez

Bibury, Anglia
Bibury, Anglia

Anglia este cunoscută în lume ca fiind una dintre acele ţări cu oraşe superbe dominate de energia şi aglomeraţia specifice unor metropole moderne. Anglia nu înseamnă doar atât, fiind un teritoriu care ascunde şi alte comori nebănuite. Una dintre acestea este Satul Bibury, o regiune pitorească situată pe Râul Coln, la aproximativ 10 kiometri nord-est de Cirencester.

Podul care trece peste Râul Coln, Bibury
Podul care trece peste Râul Coln, Bibury

Râul Coln, afluent al Tamisiei înfrumuseţează şi mai mult Satul Bibury, curgând de-a lungul străzii principale. Apele sale au dus la constituirea Fermei Bibury Trout, fondată în 1902 de către celebrul naturalist Arthur Severn. Incubatorul de icre înfiinţat de către acesta produce şi astăzi peste 6 milioane de ouă de păstrăv în fiecare an.

Centrul Satului Bibury este o zonă superbă cu flori multicolore
Centrul Satului Bibury este o zonă superbă cu flori multicolore

Nu există date concrete care să ateste perioada exactă în care a luat naştere Satul Bibury, dar se pare că în anul 1133 o parte din frumoasa regiune exista deja. Zona a devenit cunoscută mult mai târziu, începând cu secolul al XVII-lea, devenind renumită pentru casele de piatră de culoarea mierii, cu acoperişuri abrupte şi înclinate. Astăzi, Satul Bibury rămâne o regiune constituită din clădiri de piatră, iar simplitatea zonei atrage turişti din întreaga lume. Scriitorul William Morris a descris Satul Bibury ca fiind “cel mai frumos sat al Angliei” şi numeroase publicaţii printre care Fox News au descris Bibury ca fiind “cel mai pitoresc sat al lumii”.

Arlington Row, Bibury
Arlington Row, Bibury

Atracţia primordial în Satul Bibury este reprezentată de Arlington Row, un şir de vile construite din piatră locală. Se pare că aceste clădiri pitoreşti au fost construite începând cu anul 1380, primul edificiu fiind de fapt un mic magazin, locul unde era expusă spre vânzare lâna. Mai târziu, a fost construit şirul de vile existent şi astăzi, fiind pe atunci magazine cu acelaşi profil. Astăzi, vilele din Arlington Row au devenit locuinţe pentru englezii care işi doresc o viaţă liniştită în mijlocul naturii.

Răsăritul soarelui evidenţiază şi mai mult frumuseţea Satului Bibury
Răsăritul soarelui evidenţiază şi mai mult frumuseţea Satului Bibury

Insula Rack este de fapt o pajişte situată lângă Râul Coln, inundată atunci când ploile sunt mai abundente. Această poiană oferă un habitat bun pentru plantele şi păsările iubitoare de apă. Deseori, turiştii petrec ore întregi analizând penajul frumoaselor păsări şi ascultând cântecele lor minunate.

Biserica Saint Mary şi cimitirul amplasat pe terenul înconjurător
Biserica Saint Mary şi cimitirul amplasat pe terenul înconjurător

Biserica Saint Mary din Satul Bibury este un loc încărcat de spiritualitate. Lăcaşul de cult, ca toate celelalte construcţii din regiune este un edificiu din piatră sculptată cu măiestrie în forme deosebite. Terenul din faţa bisericii adăposteşte câteva morminte, printre care şi acela al naturalistului Arthur Severn. Biserica Saint Mary este locul în care se oficiază numeroase cununii religioase, tot mai mulţi tineri de pretutindeni aleg să-şi unească destinele în acest lăcaş de cult.

Bibury, iarna
Bibury, iarna

În concluzie, Satul Bibury este un loc liniştit, spaţiul perfect pentru relaxare şi evadare din cotidian. Statisticile arată că, anul trecut un million de turişti de pretutindeni au vizitat Satul Bibury.