Crăciunul în Paris: farmec și magie

Crăciunul în Paris: farmec și magie

Cine ghicește pe ce bulevard este făcută poza asta
Cine ghicește pe ce bulevard este făcută poza asta | Foto: hdwallpapersinn.com

Sărbătorile de sfârșit de an se apropie cu pași repezi iar acesta este momentul în care vă confruntați cu cea mai mare dificilă decizie: unde să mergeți în vacanță.

Desigur, idei ar fi multe dar ce părere ați avea să vă petreceți Crăciunul în Paris.

Prețurile pentru astfel de sejururi au început să fie destul de accesibile iar oferta de sărbători cu care vă întâmpină această capitală europeană este cel puțin încântătoare.

Notre Dame în zi de sărbătoare
Notre Dame în zi de sărbătoare | Foto: thepassionatefashionista

Crăciunul în Paris: Champs-Elysées în straie de sărbătoare

Dacă vă decideți să serbați Crăciunul în Paris, probabil că știți deja cât de frumos este ornat orașul la fiecare sfârșit de an. Champs-Elysées în special are parte de un tratament special, primind milioane de luminițe și decorațiuni absolut incredibile: dușuri de stele, ghirlande strălucitoare, perdele de lumină și multe altele. Iar cei 200 de copaci de pe trotuarele bulevardului primesc și ei straie de sărbătoare.
În 2013 însă, sărbătorilor vor fi marcate cu efecte de lumină deosebite. La fiecare jumătate de oră culorile și ritmul în care luminile clipesc se va schimba. Copacii vor trece de la ”hainele” roșiatice la cele purpurii, apoi la albe și portocalii, făcând ca două drumuri pe marele bulevard în aceeași zi să nu semene unul cu celălalt.

Crăciunul în Paris
Crăciunul în Paris | Foto:fourwallsonly.com

Târgurile care marchează Crăciunul în Paris

Târgurile tradiționale de Crăciun sunt deosebit de populare și parizienii vin aici cu întreaga familie. În general, aceste târguri își deschid porțile la începutul lui noiembrie de-a lungul întregii capitale franceze. În locuri precum Place Saint-Germain-des-Prés, Place Saint-Sulpice, Avenue des Champs-Elysées sau  Place de la Nation veți descoperi zone frumos ornate pline de căsuțe de unde puteți cumpăra dulciuri, decorațiuni și alte elemente specifice acestei perioade.

Crăciun la Disneyland
Crăciun la Disneyland | Foto: goparis.about.com

Atracții pentru toate vârstele

Deși este capitala europeană a romantismului, Crăciunul în Paris este de fapt cea mai bună ocazie pentru a vă relaxa împreună cu întreaga familie. De altfel, să nu uităm că până la urmă, Crăciunul este o activitate de familie și o oportunitate de a împărți momentele speciale cu cei dragi. Și astfel, când vine vorba de Paris, orașul a învățat să ofere ceva pentru fiecare vârstă și pentru fiecare pasiune: pentru cei mici există patinoare în aer liber ridicate chiar pe lângă Champs-Elysées și în piața din fața Hôtel de Ville, carusele gratuite răspândite prin tot orașul și ateliere de creație și povești. Iar cât îi privește pe părinți, ei bine, acesta-i Parisul, chiar aveți nevoie de instrucțiuni?

Magazine din Paris decorate de sărbători
Magazine din Paris decorate de sărbători | Foto: thepassionatefashionista

Crăciunul în Paris: cina e servită

Crăciunul la Paris nu ar fi ce este dacă nu ați avea la dispoziție o întreagă suită de restaurante cu oferte ce se încadrează în aproape orice buget. Mâncarea franțuzească servită în Paris este în egală măsură delicioasă, atractivă și creată cu pasiune, are ceva din acel spirit francez în ea. Puteți încerca să serviți o cină romantică la Le Kiosque, puteți merge la restaurantul Safran sau vă veți putea delecta cu meniul bogat de la Fouquet’s. Însă dacă vreți să simțiți mai bine pulsul acestui oraș, una din multele bodegi din Paris vor fi alegerea ideală: prețuri mici, mâncare bună și o atmosferă extraordinară.

Trăgând linie, capitala Franței este un loc extraordinar pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă. Crăciunul în Paris este o experiență deosebită, o combinație de farmec, magie și spirit ce vă va face să reveniți cu siguranță.

Parisul luminilor
Parisul luminilor | Foto: travelvivi.com