Anglia este o ţară minunată iar acest lucru este de necontestat. Tărâmul Reginei impresionează mai ales prin obiectivele turistice arhicunoscute, dar există multe locuri care transformă Anglia într-o ţară de o diversitate aproape ireală. Din această categorie face parte şi Cockington, un sat pitoresc şi foarte liniştit, localizat în zona Torquay.

Satul Cockington, iarna
Satul Cockington, iarna

Primele dovezi de existenţă ale micului sat apar cu 2500 de ani în urmă, în Epoca de Fier. Din păcate, nu există prea multe informaţii legate de această perioadă îndepărtată, însă puţinele informaţii demonstrează că Satul Cockington era pe atunci unde se practicau intens agricultura şi pescuitul. Mai târziu, familiile bogate aveau să cheltuie o avere pentru a avea în proprietate acest sătuc pitoresc, acestea ajungând chiar la instanţa de judecată.

Pub-urile şi restaurantele urmează aceeaşi linie de construcţie
Pub-urile şi restaurantele urmează aceeaşi linie de construcţie

Astăzi, Cockington este un sat liniştit, o zonă deosebită care nu are nimic din agitaţia marilor oraşe ale Angliei. Străduţe înguste, pietruite şerpuiesc prin edificii construite din acelaşi material, iar timpul pare că s-a oprit în loc. În mod intenţionat s-a păstrat acest aspect medieval al întregului sat, chiar şi pub-urile şi restaurantele urmează aceeaşi linie de construcţie.

Curtea Cockington, cea mai impunătoare clădire din sat
Curtea Cockington, cea mai impunătoare clădire din sat

Există mai multe clădiri notabile, dar Curtea Cockington este centrul satului, sufletul zonei şi cel mai important edificiu din Cockington. Curtea a fost de fapt conacul celei mai bogate familii din sat, pe numele său Mallock, o construcţie impunătoare ridicată începând cu secolul al XVI-lea. Curtea Cokington a fost modificată şi extinsă de mai multe ori, dar cu toate acestea rămâne şi astăzi o structură cu semnificaţii istorice importante. La momentul actual, vechiul şi mândrul conac găzduieşte diverse ateliere de arte şi meserii, locuri unde ucenicii îşi dezvoltă abilităţile.

Trăsurile trase de cai sunt gata pregătite să conducă turiştii într-o lume de poveste
Trăsurile trase de cai sunt gata pregătite să conducă turiştii într-o lume de poveste

Satul Cockington poate fi vizitat în orice perioadă a anului, zona fiind parcă alta odată cu trecerea fiecărui anotimp. Dacă vrei să vezi cum zona înfloreşte la propriu, trebuie să vozotezi Satul Cokington în timpul sezonul cald, atunci când plante multicolore îmbracă frumoasele clădiri din piatră. Acoperişurile cenuşii nu mai par atât de monotone, florile de un galben sau roz aprins crează un cadru de poveste.

Fiecare edificiu din sat are ceva inedit
Fiecare edificiu din sat are ceva inedit

Almshouses păstrează încă amprentele istoriei, fiind un ansamblu constituit din şapte vile cu terase construite în timpul domniei lui James I al Angliei. Mândrele construcţii au fost ridicate pentru a-i găzdui pe cei săraci, fiind renovate ultima dată în perioada cuprinsă între anii 1790-1810. Alte edificii notabile din Cockington sunt o biserică despre care se crede că ar fi fost ridicată în secolul al XI-lea şi o moară de apă care se află chiar în mijlocul satului, întregind peisajul.

Străduţele înguste şerpuiesc printre edificiile pitoreşti
Străduţele înguste şerpuiesc printre edificiile pitoreşti

Cockington este satul care păstrează încă amprentele istoriei străvechi, locul unde modernizările în exces nu au fost permise, tocmai pentru a se conserva cât mai mult uimitoarele construcţii din piatră.