Românilor le place să petreacă în stil tradiţional, iar acest lucru este uşor de observat şi din rapiditatea cu care îşi rezervă cele bune locuri pentru vacanţa de iarnă. Crăciunul şi Anul Nou sunt două sărbători importante şi sunt două motive în plus pentru a petrece clipe minunate alături de cei dragi. Un studiu arată că 76% dintre românii care pleacă de acasă de sărbători aleg locuri de basm de pe teritoriul ţării noastre şi mult mai puţini se orientează spre destinaţii din afara României. Iată un top al celor mai frumoase locaţii de iarnă din România.

Castelul Bran
Castelul Bran / Foto: www.descoperalocuri.ro
5. Bran-Moeciu

Zona Bran-Moeciu este o alegere inspirată pentru petrecerea vacanţei de iarnă, mai ales dacă aglomeraţia nu este pe gustul tău. În ultimii ani, această regiune binecuvântată de pe teritoriul patriei noastre a ajuns în topul celor mai frumoase locaţii de iarnă, devenind tot mai accesată de către turişti. Bran-Moeciu are toate datele unei destinaţii care promite o vacanţă de vis, pe lângă aerul curat de munte şi peisajele încântătoare, se regăsesc o mulţime de obiective turistice interesante. Pensiunile şi locurile de cazare sunt localizate chiar la poalele muntelui, tocmai pentru ca tu să profiţi din plin de momente relaxante alături de cei dragi.

Sibiu
Sibiu / Foto: www.photomaniacs.ro
4. Sibiu

Sibiul rămâne unul dintre cele mai frumoase oraşe de pe teritoriul Românei, o metropolă de vis care se remarcă şi mai mult în sezonul rece. Centrul Vechi, Podul Minciunilorn sau Pasajul Scărilor îmbracă haine de sărbătoare, mii de beculeţe colorate împodobesc aceste structuri seculare şi astfel le este evidenţiată frumuseţea. În ultimii ani, Sibiul s-a remarcat şi prin Piaţa de Crăciun absolut spectaculoasă, pe care nu trebuie să o ratezi dacă vizitezi oraşul în această perioadă magică.

Braşov
Braşov / Foto: www.paduroiu.claudiu.eu
3. Brasov

Braşovul rămâne o legendă vie a României, un oraş încărcat de istorie care te va surprinde din nou deşi l-ai vizitat poate în nenumărate rânduri. Această metropolă plină de farmec ocupă locuri fruntaşe în itinerariul românilor ce vor să petreacă o vacanţă de basm, iar motivele ar fi multe. Piaţa Sfatului, Biserica Neagră sau Bastioanele Braşovului capătă o altă înfăţişare sub stratul gros de zăpadă, rămânând adevărate embleme ale ţării noastre.

Peisaj de iarnă, Maramureş
Peisaj de iarnă, Maramureş / Foto: tudorphotoblog.blogspot.com
2. Maramureş

Maramureşul îşi întâmpină turiştii cu tradiţii şi obiceiuri unice, încărcate de semnificaţii, pe care turiştii de pretutindeni vin să le cunoască. Maramureşul este o carte deschisă a vieţii rurale, satele pitoreşti sunt o imagine splendidă, uliţele încărcate de zăpadă şi oamenii puri crează un ţinut unic cum nu mai există altul pe Pământ.

Babele, monument al naturii
Babele, monument al naturii / Foto: www.houseimobiliare.ro
1 Valea Prahovei

Rămâne pe primul loc în topul celor mai vizitate destinaţii de iarnă din România, renumită pentru peisajele de basm, pârtiile numai bune pentru ski şi pentru multiplele posibilităţi de petrecere a timpului. Printre cele mai frumoase staţiuni de pe Valea Prahovei se numără Sinaia- Perla Carpaţilor, Buşteni, Predeal, Azuga şi nu în ultimul rând Poiana Braşov.

Tu unde petreci vacanţa de iarnă?