Rusia este una dintre cele mai frumoase ţări din întreaga lume, un ţinut unic ce impresionează cu oraşele sale deosebite, cultura fascinantă, dar şi tradiţiile şi obiceiurile păstrate neschimbate de mii de ani. Krasnoyarsk este un oraş minunat din estul Rusiei, metropola este situată într-un cadru natural de vis, pe ambele maluri ale Râului Yenisey. Oraşul se remarcă tocmai prin peisajele naturale absolut fascinante, pe teritoriul său există chiar şi un sanctuar al naturii ce interzice exploatarea forestieră, construcţiile de clădiri sau distrugerea mediului.

Krasnoyarsk, un oraş modern
Krasnoyarsk, un oraş modern / Foto: forum.placeboworld.co.uk

Anul 1628 este momentul în care militarii ruşi pun bazele celui ce avea să fie unul dintre cele mai frumoase oraşe de pe teritoriul Rusiei, de atunci şi până astăzi zona s-a dezvoltat foarte mult devenind un adevărat centru turistic şi economic. De la an la an numărul turiştilor ce vizitează Krasnoyarsk creşte tot mai mult, vizitatorii se bucură de obiectivele turistice din oraş, de activităţile pe care le pot desfăşura, dar şi de aerul rece devenit deja o emblemă a Rusiei.

Podul conferă oraşului un aer romantic
Podul conferă oraşului un aer romantic / Foto: trash-russia.com

Metropola poate fi vizitată în orice perioadă a anului, un moment propice ar fi luna iunie, atunci când se sărbătoresc zilele oraşului, eveniment marcat de carnavale stradale, focuri de artificii, fel de fel de concursuri interesante. Oraşul are întotdeauna un farmec aparte, asta pentru că zona are foarte multe de oferit vizitatorilor săi.

Apele râului sunt o încântare pentru turişti
Apele râului sunt o încântare pentru turişti / Foto: russiatrek.org

Malurile Râului Yenisey sunt o încântare pentru turişti, apele învolburate oferă regiunii un aer aparte şi sunt în acelaşi timp o oportunitate pentru vizitatorii dornici de aventură. Te poţi plimba la nesfârşit pe malurile apelor, dar în acelaşi timp poţi opta pentru un tur cu barca, asta pentru a obţine o nouă perspectivă asupra oraşului. Pe malurile apelor există o sumedenie de magazine, restaurante şi cafenele şi minunate buticuri de unde poţi cumpăra delicioase dulciuri ruseşti pentru cei de acasă.

Muzeul Regional din Krasnoyarsk
Muzeul Regional din Krasnoyarsk / Foto: www.deviantart.com

Muzeele şi centrele culturale sunt locuri de unde poţi afla mai multe informaţii legate de trecutul oraşului, sutele de exponate vechi de mii de ani spun povestea acestui ţinut unic. Cele mai frumoase muzee pe care le poţi vizita în Krasnoyarsk sunt Muzeul Vasily Surikov, Muzeul Regional, dar şi Centrul de Cultură şi Istorie.

Rezervaţia Naturală Stolby
Rezervaţia Naturală Stolby / Foto: commons.wikimedia.org

Rezervaţia Naturală Stolby este renumită printre alpiniştii din întreaga lume, un ansamblu de pietre din granit care sunt o adevărată provocare pentru cei ce vor să-şi pună limitele la încercare. Rezervaţia ocupă o suprafaţă totală de 470 de kilometri pătraţi, iar înaltele pietre depăşesc 100 de metri, formele lor abrupte sunt escaladate de alpinişti din toate colţurile lumii. Mulţi alpinişti nu folosesc în mod intenţionat echipament specializat, practică ceea ce poartă numele de alpinism liber, un sport foarte periculos care a dus de-a lugul timpului la pierderi de vieţi umane.

Krasnoyarsk, oraş verde
Krasnoyarsk, oraş verde / Foto: www.brodyaga.com

Krasnoyarsk este un oraş fermecător ce evidenţiază fascianta cultură rusă, o metropolă deosebită ce poate fi următoarea destinaţie de vacanţă din itinerariul tău de călătorii!