Iarna nu ar mai fi aceeaşi în lipsa câtorva zile de basm petrecute la munte, acolo unde se regăseşte cu adevărat farmecul unic al iernii. Italia este renumită în întreaga lume pentru oraşele sale boeme, pentru construcţiile seculare şi gastronomia unică, însă în umbra acestora au rămas comori nebănuite care abia aşteaptă să fie descoperite. Una dintre acestea este Cortina d’Amprezzo, un mic orăşel de munte din inima Alpilor italieni. Această minune a munţilor este deosebită în orice anotimp, însă zona se evidenţiază şi mai mult în timpul sezonului rece.

O frumoasă bisericuţă însufleţeşte peisajul
O frumoasă bisericuţă însufleţeşte peisajul / Foto: www.zastavki.com

De-a lungul secolelor, orăşelul a fost ocupat de către invadatori străini, inclusiv austrieci şi germani, dar cu toate acestea zona şi-a păstrat o independenţă spirituală proprie, devenind la momentul actual un ski resort de top. Regiunea este o destinaţie de vacanţă potrivită atât pentru iubitorii de ski, cât şi pentru turiştii care preferă mai degrabă liniştea şi relaxarea.

Pârtiile de ski sunt o încântare pentru turişti
Pârtiile de ski sunt o încântare pentru turişti / Foto: www.zastavki.com

Zona are ceva de oferit fiecărui turist în parte, cei 115 kilometri de pârtii sunt pregătiţi să pună limitele vizitatorilor la încercare. Există zone separate pentru începători, intermediari şi experţi, bine marcate în funcţie de gradul de dificultate. Instalaţiile de zăpadă artificială au rolul de a asigura cantitatea optimă de fulgi de nea, în timp ce iluminatul nocturn îţi permite să stai pe pârtii chiar şi după lăsatul serii. De obicei, zilele de vacanţă încep cu ski şi snowboarding, urmând ca serile să fie petrecute în compania celor dragi la cafenelele şi restaurantele cochete din zonă.

Peisajele deosebite te vor face să revii în zonă
Peisajele deosebite te vor face să revii în zonă / Foto: www.carrier.co.uk

Cortina d’Amprezzo poate fi considerată a fi un centru al sporturilor de iarnă, având în vedere că zona a găzduit celebrele Jocuri Olimpice de Iarnă în anul 1956. Afişe ce promovează turismul în zonă au apărut încă din anul 1920, regiunea este la momentul actual din ce în ce mai apreciată de către turiştii din întreaga lume. Dar orăşelul din inima munţilor nu înseamnă numai atât, ci este mai degrabî o regiune complexă şi plină de farmec.

Un traseu complet cu telescaunul oferă privelişti de vis!
Un traseu complet cu telescaunul oferă privelişti de vis! / Foto: allthingsalpine.com

Dacă nu eşti adeptul sporturilor de iarnă, trebuie să ştii că există alternative, drumeţiile ar fi una dintre ele. Există multe trasee de plimbări, cu cât înaintezi vei putea să admiri zona din alte şi alte perspective. Dacă nu-ţi surâde prea mult ideea de a depune efort fizic, poţi opta oricând pentru un traseu complet cu telescaunul. De sus, priveliştea este magică, doar aşa poţi avea parte de o imagine de ansamblu a micului orăşel.

Străduţele înguste sunt ideale pentru plimbări
Străduţele înguste sunt ideale pentru plimbări / Foto: www.bellevuecortina.com

Cortina d’Amprezzo este şi un loc excelent pentru cumpărături, aici există multe buticuri elegante de unde poţi cumpăra tot felul de obiecte interesante. Străduţele înguste ascund o sumedenie de comori care abia aşteaptă să fie descoperite!

Cortina d'Amprezzo
Cortina d’Amprezzo / Foto: www.armellesolelhac.fr