Probabil că cel puţin o dată în viaţă te-ai întrebat cum ar fi să ajungi în Egipt. Este o destinaţie exotică şi totodată un loc istoric pe care nu-l vei regreta. Turismul este una din industriile acestei ţări, cu mai mult de 12 milioane de străini călcându-i graniţele în fiecare an. Egiptul nu e doar nisip şi piramide. Egiptul înseamnă cultură, înseamnă plaje vaste, înseamnă un cocktail servit pe Sharm el Sheikh sub o umbrelă din paie.

 

 

Piramida din Giza

 

 

Este un simbol al Egiptului şi se află în imediata vecinătate a suburbiilor oraşului Cairo. Este una dintre atracţiile de top ale acestei ţări, un edificiu ce a fost construit de-a lungul a trei generaţii. Marea piramidă Khufu se înalţă la 139 de metri fiind totodată cea mai mare din Egipt. Alături de ea, a doua ca înălţime, piramida lui Khafre prezintă ocazia ideală pentru o poză de familie, o imagine de fundal pe care o poţi duce acasă ca amintire.

 

 

Karnak, religie, istorie

 

 

Deşi se află în ruine, puţine locuri din Egipt impresionează aşa cum o face situl arheologic de la Karnak. Este unul ditre cele mai mari şi impunătoare lăcaşe de cult ale timpurilor străvechi şi include nu doar reumitul templu Karnak ci şi alte trei temple principale, plus o puzderie de construcţii care au luat naştere pe parcursul mai multor generaţii. La doar doi kilometri şi jumătate de Luxor, templele din Karnak sunt garantate să te ţină ocupat pe parcursul a cel puţin trei zile. Există zeci de magazine din care poţi cumpăra replici ale artefactelor Egiptului Antic şi o sumedenie de mici muzee ale căror vitrine te vor impresiona cu conţinutul lor. 134 de coloane masive şi 5000 de metri pătraţi de istorie încă dăinuie în acel loc.

 

 

Reciful Mării Roşii

 

 

Pe coasta Egiptului se află şi Mare Roşie, unul dintre cele mai minunate locuri în care ai putea vreodată să faci scufundări. Ia-ţi soţia şi copiii şi arată-le cum arată viaţa subacvatică, totul sub îndrumarea unui specialist care va avea grijă să te simţi bine în tot acest timp. Peisajul de sub apă este nu doar exotic şi plin de viaţă marină dar apa este atât de limpede încât, pentru un ban în plus, poţi închiria un aparat de fotografiat subacvatic cu care să imortalizezi peşti pe care, în România, i-ai vedea doar la televizor.

 

 

O seară liniştită pe Nil

 

 

Una dintre cele mai bune metode de a te asigura că vezi cât mai mult din Egipt este să apuci ocazia de a te plimba pe Nil. Râul face parte din istoria ţării şi există sute de companii gata oricând să-ţi ofere o privelişte minunată. Poţi închiria o ”felucca” modernă, o replică a bărcilor antice cu care vechii egipteni navigau Nilul, sau poţi lua un vaporaş luxos destinat turiştilor care să-ţi ofere nu doar priveliştea ci şi confortul de care ai nevoie pentru a o putea savura. Există o mulţime de ruine şi moschee pe malul Nilului iar tot ceea ce trebuie să faci este să te asiguri că ai destulă răbdare să le fotografiezi pe toate.