Dubaiul a devenit în scurt timp una dintre cele mai râvnite destinații turistice. Pe lângă luxul extravagant, clădirile impresionante, cultura islamică și clima toridă, Dubaiul atrage prin servicii turstice excelente. Dacă ai plănuit o vacanță în Dubai, însă nu știi ce să vizitezi, iată căteva dintre cele mai frumoase locuri din mirifica metropolă.

Insulele palmier din Dubai

Aceste insule artificiale te vor impresiona de la prima privire prin imensitatea și grandoarea lor, întrucât sunt cele mai mari din lume. Insulele Palmier oferă cele mai înalte standarde în ceea ce privește cazarea, căci în Dubai se pune mare preț pe calitatea oferită turiștilor, de aceea experiență ta în acest loc va fi una incredibil de plăcută. Trebuie să mai știi că acest arhipelag artificial a primit denumirea de ” Insulele Palmier” grație asemănării cu acest copac exotic.

Insulele palmier din Dubai
Insulele palmier din Dubai

Burj Khalifa – Emblema Dubaiului

Dacă ai ajuns in Dubai cu siguranță nu vrei să ratezi o vizită în Burj Khalifa, un zgârie nori excepțional declarat cea mai înaltă clădire din lume care măsoară nu mai puțin de 829,84 metri. Burj Khalifa ascunde în interiorul său hoteluri de lux, un mall, un lac artificial și oferă una dintre cele mai grandioase vederi panoramice de  la înălțime. Burj Khalifa este mai mult decât o clădire înaltă și frumos șlefuită, este un fel de emblemă a Dubaiul, așa că include-o în itinerariul tău, merită!

Burj Khalifa – Emblema Dubaiului
Burj Khalifa – Emblema Dubaiului

Dubai Waterfront – Un cartier de milioane

Chiar dacă vei fi acolo doar în trecere, Dubai Waterfront te va impresiona prin lux și arhitectura sa futuristă. Imaginează-ți că acest cartier a fost contruit pe ape, prelungind cu măiestrie coasta Dubaiului cu aproximativ 70 kilometri. Este un cartier destinat familiilor bogate și turiștilor high class. Dubai Waterfront poate găzdui în jur de 1,5 milioane de persoane, așadar nu îți fă griji, loc este pentru toată lumea!

Dubai Waterfront - Un exemplu de lux și arhitectură futuristă
Dubai Waterfront – Un exemplu de lux și arhitectură futuristă

Dubai Mall – Lux cât vezi cu ochii

Dubai Mall, un imens centru comercial, face parte din Burj Khalifa și este cel mai mare mall din lume. Se pare că celor din Dubai le cam place să fie primii în absolut orice! Pe lângă cele 1.200 de magazine, vei descoperi un patinoar, cinematografe și –din nou- cel mai mare acvariu suspendat din lume. O reală plăcere!

Dubai mall - Gazda celui mai mare acvariu din lume
Dubai mall – Gazda celui mai mare acvariu din lume

Fântâna din Dubai – Spectacol de sunet și culoare

Fântâna din Dubai o vei descoperi în mijlocul lacului artificial din Burj Khalifa, o adevărată master piece arhitecturală. Fântâna aruncă apă la 30 metri înălțime și oferă un minunat spectacol de muzică și culoare. Nu mai puțin de 6.600 de lumini și 25 de proiectoare colorate însuflețesc atmosfera. Un loc din care nu vei mai dori să pleci!

Fântâna din Dubai performând "Bassbor Al Fourgakom"
Fântâna din Dubai performând „Bassbor Al Fourgakom”

Parcul acvatic Wild Wadi – Distacție pentru cei mari și cei mici

Dacă te afli în Dubai cu familia, locul cel mai potrivit pentru a petrece o vacanță de vis este parcul acvatic Wild Wadi. Aici te vei puteas bucura de cele mai interesante piscine cu valuri artificiale, porțiuni destinate surfing-ului și, bineînțeles, numeroase tobogane cu apă. O adevărată aventură!

Parcul acvatic Wild Wadi  - O adevărată atracție a turiștilor din Dubai
Parcul acvatic Wild Wadi – O adevărată atracție a turiștilor din Dubai

Pe lângă acestea, merită să vizitezi și muzeul Dubai pentru a descoperi istoria Emiratelor Arabe, fortăreața Fujairah, moscheea Sheikh Zayed din Abu Dabi sau muntele Jebel Hafeet. Dubaiul, la fel ca multe alte destinații turistice, este o comoară care trebuie descoperită.

Moscheea Sheikh Zayed din Abu Dabi
Moscheea Sheikh Zayed din Abu Dabi