Pe Pământ există o mulțime de lacuri, toate de o frumusețe aparte, motive în plus pentru turiști să petreacă momente minunate alături de cei dragi. Lacul Abraham se află în zona Alberta din Canada, aflându-se la nord de Râul Saskatchewan, într-un cadru natural uimitor. Lacul a fost construit artificial și nimeni nu s-ar fi gândit atunci că apele liniștite vor fi renumite în întreaga lume.

Lacul Abraham, cu adevărat spectaculos în timpul iernii
Lacul Abraham, cu adevărat spectaculos în timpul iernii / Foto: imgkid.com

Lacul cu ape de culoarea cerului a luat naștere în iarna anului 1972 și tot atunci s-a obervat faptul că el este cu totul și cu totul special. Apele de culoarea safirului întregesc peisajul și sunt deosebite în timpul verii, dar devin absolut uluitoare atunci când bulele înghețate din apă crează un fenomen uimitor. Aceste bule congelate sunt de fapt gaz metan produs atunci când bacteriile din partea de jos a lacului se descompun în materie organică. Gazul metan astfel format se evaporă în aer, dar în timpul sezonului cald fenomenul se transformă total.  Bulele sunt prinse sub apele înghețate și astfel are loc acest fenomen deosebit, admirat an de an de zeci de mii de turiști din toate colțurile lumii. Aceste imagini unice sunt surpinse în fotografii ce fac înconjurul lumii.

Peisajul este uimitor în orice anotimp
Peisajul este uimitor în orice anotimp / Foto: mattressessale.eu

Lacul Abraham oferă priveliști minunate în orice sezon, turiștii apreciază zona pentru liniștea și relaxarea pe care o oferă. Zona este ca o oază de liniște, maniera prin care vizitatorii se deconectează pentru câteva clipe de ritmul alert din viața cotidiană. Campingul este foarte popular în regiune, turiștii aleg astfel de locuri de cazare pentru a simți din plin aerul tare de munte care îți inundă plămânii și te umple de energie.

Bulele de gheață sunt ptincipalul motiv pentru care turiștii se află în zonă
Bulele de gheață sunt ptincipalul motiv pentru care turiștii se află în zonă / Foto: frozenwallpaperhd.blogspot.com

În timpul iernii, suprafața de gheață nu depășește 8-9 centimetri, astfel bulele sunt ușor de vizualizat și de fotografiat. Deseori, turiștii comit imprudența de a se deplasa pe această peliculă de gheață și nu de puține ori această idee a dus la accidente nefericite. Adâncimea maximă a lacului este de 69 de metri, o cifră destul de periculoasă atunci când vine vorba de aventuri pe apă. Lacul nu ocupă mai mult de 69 de kilometri pătrați, apele liniștite sunt cu adevărat deosebite din orice unghi.

Traseul care duce spre lac te introduce în această lume de vis!
Traseul care duce spre lac te introduce în această lume de vis! / Foto: < a href =”http://itpeek.blogspot.com”> itpeek.blogspot.com

Deloc de neglijat sunt împrejurimile, crestele montane conferă zonei un farmec aparte și sunt în același timp oportunități pentru turiștii plini de energie. Drumețiile montane pun la încercare condițiile fizice, dar există și trasee mai ușoare, pentru începători. Fauna și flora sunt de o diversitate inimaginabilă, diverse plante și animale însuflețesc întreg cadrul natural. Vizitează și tu Lacul Abraham pentru a simți din plin farmecul unic al zonei!