Este greu să faci topuri când în lume găseşti mii de oraşe spectaculoase, cu clădiri grandioase, însă am ales să îţi prezint 10 dintre acestea. Sunt oraşe care deţin cele mai atractive construcţii din lume şi care de altfel sunt şi cele mai vizitate de către turişti.

10 Chicago, Statele Unite ale Americii. Chicago a fost pionerul construcţiilor zgârie – nori. Aici se găseşte Turnul Willis de 442 m, care a fost declarat la vremea aceea cea mai înaltă clădire din lume. Chicago rămâne una dintre cele mai distinctive peisaje urbane din lume.

Chicago, Lacul Michigan
Chicago, Lacul Michigan

9 Tokyo, Japonia. Deşi în Tokyo calitatea construcţiilor nu se ridică la nivelul celor mai faimoase zgârie – nori din lume, oraşul atrage un număr colosal de turişti. Densitatea clădirilor gigant impresionează şi îţi încântă ochii.

Tokyo
Tokyo

8 Bangkok, Thailanda. Este unul dintre cele mai vizitate oraşe din lume, renumit pentru viaţa de noapte. Arhitectura clădirilor şi urbanismul accentuat se potrivesc perfect acestui stil.

Bangkok, vedere nocturnă
Bangkok, vedere nocturnă

7 Singapore. Noile turnuri Marina Bay Casino dau un aspect proaspăt şi modern celei mai mici tări din Asia de Sud – Est. Este unul dintre cele mai curate şi bine organizate oraşe din lume. Singapore se poate lăuda cu unul dintre cele mai impresionante pesaje urbane din lume.

Singapore, Marina Bay
Singapore, Marina Bay

6 Chongqing, China. Nou venită în liga clădirilor zgârie – nori, Chongqing s-a dezvoltat spectaculos pe malurile râului Jialing. Peisajul este extrem de spectaculos la lăsarea serii.

Chongqing, vedere nocturnă
Chongqing, vedere nocturnă

5 Sydney, Australia. Design-ul spectaculos al clădirii Sydney Opera House şi stilul de construcţie modern prin stivuirea unor forme triunghiulare rotunjite pe fondul unora dreptunghiulare, aduc oraşul Sydney în prim plan. Acesta este unul dintre cele mai spectaculoase peisaje din lume.

Sydney, Opera House
Sydney, Opera House

4 Dubai, Emiratele Arabe. Întrucât deţine cea mai inaltă şi elegantă clădire din lume din 2013, Dubaiul este recunoscut la nivel mondial. Panorama este absolut spectaculoasă de la cei 829,8 metri înălţime, lucru care atrage o sumedenie de turişti.

Dubai, Burj Khalifa
Dubai, Burj Khalifa

3 Shanghai, China. Shanghai s-a dezvoltat arhitectural pe fondul creşterii economice. Astfel a fost construit Oriental Pearl Tower care oferă grandoare şi unicitate oraşului. Ce altceva putea fi mai potrivit pentru oraşul – motor economic al Chinei decât un element de distincţie?

Shanghai, Oriental Pearl Tower
Shanghai, Oriental Pearl Tower

2 New York, Statele Unite ale Americii. În timp ce alte oraşe se pot lăuda cu clădiri mult mai înalte decât New York-ul, acesta este, probabil, locul în care s-a născut conceptul de urbanism. Recunoscut pentru Hollywood, oraşul are un caracter inconfundabil care te inspiră. Un alt punct de interes îl reprezintă faimosul Manhattan care te cucereşte prin luxul evident ce te înconjoară.

New York, Manhattan
New York, Manhattan

1 Hong Kong, China. Oferind mai multe turnuri decât orice alt oraş din lume, 4 dintre acestea fiind cele mai înalte turnuri din lume, Hong Kong-ul este o reprezentare extraordinară a urbanismului. Oraşul a fost etichetat ca fiind „cel mai înalt oraş din lume”. Îmbinarea clădirilor cu spaţiul natural bogat îl aduce pe podiumul celor mai frumoase locuri din lume.

Hong Kong
Hong Kong

Acestea fiind zise, aştept cu nerăbdare ziua în care voi spune că am bifat toate aceste locuri pe lista mea „De vizitat”. Tu în ce loc ţi-ai dori cel mai mult să ajungi? Nu sta pe gânduri şi fă planuri deja!