Vigo este un frumos oraș din nord-vestul Spaniei, o metropolă situată într-un cadru natural perfect, chiar în Golful Ria, la Oceanul Atlantic. Zona este splendidă, orașul fiind un ansamblu impresionant de obiective turistice vechi, edificii moderne, iar ieșirea la ocean este motivul pentru care mulți vizitatori ajung în Vigo.

Panorama orașului într-o zi însorită
Panorama orașului într-o zi însorită / Foto: http://www.panoramio.com

Vigo este cel mai mare oraș din zona Galicia, din Spania, fiind locul care s-a dezvoltat foarte mult începând cu anul 1960. De atunci și până astăzi s-a construit foarte mult, dar Vigo se mai bucură și de un cadru natural plăcut și de o unitate culturală care nu se regăsește oriunde în lume. Vigo este o alăturare inedită de edificii vechi cu clădiri moderne, locul unde este foarte plăcut să te plimbi pur și simplu pe străzi. Oriunde în oraș se simte atmosfera specific-spaniolă, acel sentiment de bucurie, libertate, bunăstare.

Portul din Vigo
Portul din Vigo / Foto: http://www.digitalavmagazine.com

Dacă ajungi în Vigo este neaparat să faci o plimbare până în portul din oraș. Zona este splendidă, ambarcațiunile care se odihnesc în port crează un cadru romantic, foarte plăcut. Cel mai frumos ar fi să vizitezi portul în timpul serii, zona este frumos iluminată, iar imaginea este mult mai schimbată decât cea din timpul zilei. În port, există numeroase restaurante și cafenele cochete, iar aici se servesc numeroase preparate, mare parte dintre ele bazate pe pește sau fructe de mare.

A Gruia, un loc de poveste!
A Gruia, un loc de poveste! Foto: http://www.stadiosport.es

Cel mai important punct de reper din oraș este A Guia, un deal care a servit ca și punct de referință la intrarea în port pentru marinarii care ajungeau în Vigo. Astăzi, A Guia este zona care oferă priveliști deosebite asupra orașului, o regiune înverzită unde locuitorii și turiștii deopotrivă adoră să se relaxeze, fiind locul unde fiecare persoană își poate pune gândurile în ordine. Datorită popularității, pe acest deal s-a construit și un lăcaș de cult, o mică biserică unde credincioșii vin să se roage constant.

Biserica din A Guia
Biserica din A Guia / Foto: http://www.turgalicia.es

În Vigo există și alte clădiri emblematice, câteva biserici și catedrale foarte apreciate de către turiști. Biserica San Francisco și Catedrala Sfânta Maria sunt locuri spre care se îndreaptă toși credincioșii atunci când vor să fie mai aproape de divinitate. Cele două lăcașe de cult au fost construite din piatră și au devenit demult simboluri ale orașului.

Muzeul Municipal din Vigo
Muzeul Municipal din Vigo / Foto: http://commons.wikimedia.org

Muzeele din Vigo sunt locuri de unde vizitatorii pot afla multe mai multe lucruri legate de istoria regiunii. Cel mai important este Muzeul Municipal din Vigo, locul care adăpostește peste 1500 de opere de artă, printre care sculpturi, picturi sau schițe ale celor mai importanți artiști din Spania și nu numai.

Los Caballos, cel mai renumit monument stradal din Vigo
Los Caballos, cel mai renumit monument stradal din Vigo / Foto: http://www.panoramio.com

Așadar, Vigo este un oraș interesant, o metropolă spaniolă cu o istorie bogată și multe obiective turistice care transformă zona într-un loc unic.