Una dintre cele mai populare atracții turistice din Africa de Sud poartă nume de Knysna, o zonă splendidă ce se întinde de la Golful Mossel până în St Francis, chiar de-a lungul Oceanului Indian. Această regiune minunată este un adevărat tezaur natural, alcătuit din păduri întinse, munți, râuri, lacuri liniștite, dar și plaje cu nisip fin de culoare aurie. Acest Colț de Rai este susținut de climatul mediteranean maritim, cu ploi dese care întrețin pădurile umbroase.

Plimbărie pe apă dezvăluie priveliști fabuloase
Plimbărie pe apă dezvăluie priveliști fabuloase / Foto: www.southafrica.net

Knysna este o destinație de vacanță complexă și foarte diversă, locul unde nu ai cum să te plictisești vreodată. Oportunitățile de practicare a activităților în aer liber sunt nesfârșite aici, ca și aleile orășelului împânzite de restaurante, cafenele și nu în ultimul rând magazine cochete. Metropola este considerată a fi capitala stridiilor și a fructelor de mare, restaurantele din regiune prepară feluri de mâncare delicioase și nu poți pleca acasă fără a gusta ceva din gastronomia locală.

Laguna, o zonă uimitoare!
Laguna, o zonă uimitoare! / Foto: www.wallpaperhere.com

Mersul pe jos pare a fi cea mai bună metodă prin care poți admira întreaga zonă, pentru distanțe mai lungi poți oricând să închiriezi o bicicletă. Astfel, poți explora frumusețile zonei, pădurile luxuriante, însă de asemeni, poți ajunge în anumite puncte strategice ce oferă priveliști uluitoare. Una dintre cele mai apreciate părți ale regiunii este Laguna, o porțiune ce nu ocupă mai mult de 18 kilometri pătrați, dar care ascunde comori nebănuite. De exemplu, peste 200 de specii de pești trăiesc în această lagună, tot aici se regăsesc două stânci masive, din gresie, devenite deja simboluri ale regiunii.

Pădurile umbroase sunt o încântare pentru vizitatori
Pădurile umbroase sunt o încântare pentru vizitatori / Foto: www.hougaardmalan.com

Pădurea din Knysna, bine întreținută de ploile abundente, este locul preferat al vizitatorii care vor exploreze frumusețile sălbatice ale naturii, dar și locul spre care își întreaptă atenția o mulțime de grupuri de biologi sau oameni de știință. Aproximativ 80 000 de hectare sunt intens protejate de autorități, tocmai pentru ca urmele civilizației să nu se răsfrângă și înspre această pădure unică. Arbori de peste 40 de metri înălțime crează o imagine de ansamblu masivă, dar în același timp splendidă!

Elefanții africani pot fi admirați în Parcul de Elefanți
Elefanții africani pot fi admirați în Parcul de Elefanți / Foto: www.heybrian.com

Cele mai cunoscute animale rămân elefanții Knysna, însă pădurile răcoroase sunt însuflețite și de o sumedenie de specii de păsări, în special papagali multicolori, dar și multe tipuri de reptile și animale mari. Parcul de Elefanți este o oportunitate excelentă pentru cei care vor să admire de aproape elefanții africani. Aceștia sunt deja obișnuiți cu prezența umană, astfel încât poți duce experiența până la capăt și poți hrăni chiar tu elefanții din captivitate. Chiar de la intrarea în parc poți cumpăra fructe pe care animalele le vor aprecia cu siguranță.

Regiunea este de la an la an tot mai vizitată de către turiști
Regiunea este de la an la an tot mai vizitată de către turiști / Foto: wikivillage.co.za

Frumusețile naturale nu pot fi înlocuite, iar acest fapt este demonstrat încă odată de existența acestui Colț de Rai de pe teritoriul Africii de Sud.